top of page

Kelkáposztás húsgolyó vörös áfonyás céklával

Előkészítés:

40 perc

Főzési idő:

50 perc sütés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Ha ízlik a cékla, akár más húsféléhez is bevetheted. Egy nagyon jól illeszkedő köret van a kelkáposztás gombócok mellett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertés hús

  • 1 kis fej kelkáposzta

  • 1 csésze zabpehely

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt bors

  • ¼ kávéskanál chili por

  • 1 késhegynyi borkősav

  • 3 db közepes méretű édesburgonya

  • 3 dl olaj

  • 1 nagy cékla

  • 1 dkg fekete áfonya

  • 2 dkg vaj

  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

Kelkáposztás húsgolyó vörös áfonyás céklával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A darát húst összekeverjük a kockára vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, chili paprikával, és a zabpehellyel.


2. lépés

A kelkáposztát leveleire szedjük, a középső kemény eret kivágjuk, és borkősavas forró vízbe tesszük.

Néhány perc után a leveleket kivesszük, lecsepegtetjük.


3. lépés

A húsból kis gombócokat formálunk, és beborítjuk a kelkáposzta levelekkel. Egy tepsiben 0,5 dl vizet öntünk és beletesszük a kelkáposztás golyókat. Légkeveréses sütőben 130 – 140 C-on 40 – 50 perc alatt átpároljuk.


4. lépés

A céklát megpucoljuk, felkockázzuk, és a vajon alacsony hőfokon pároljuk, mikor félig már puha hozzáadjuk az áfonyát, és a mézet. Majd készre pároljuk.


5. lépés

Az édesburgonyát megpucoljuk, szeletelővel vékony karikára szeleteljük.


6. lépés

Forró olajban a karikákat ropogósra sütjük.

Vigyázzunk, mert könnyen megéghet és akkor keserű lesz!

Jó alaposan lecsepegtetjük.

bottom of page