Sütve mindennek más íze lesz. Ez így van a népszerű karfiollal is. Ha pedig hozzáadunk egy kis távolkeleti ízt, új köntösben ízlelhetjük a krémlevesünket.

Hozzávalók:
1 közepes karfiol
2 dl növényi főzőkrém
1,2 l zöldség alaplé
1 evőkanál teriyaki szósz
1 kk fokhagymapor
½ mokkáskanál só
1 mokkáskanál fehér bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A karfiolt rózsáira szedjük. A nagyobb darabokat ketté vagy három felé vágjuk.
2. lépés
A karfioldarabokat megszórjuk sóval, a fokhagymaporral. Majd meglocsoljuk a teriyaki szósszal. Jól átkeverjük.
3. lépés
Egyenként a sütőpapírral kibélelt tepsiben alufólia alatt 190 fokon 35 perc alatt teljesen puhára sütjük.
Ezt követően 5 percig fólia nélkül pirítjuk, hogy barnás színt kapjon.
4. lépés
A megsült karfiolokat az alaplébe tesszük, és egy rövid időre összeforraljuk.
5. lépés
Vissavesszük a hőfokot, és hozzákeverjük a főzőkrémet
6. lépés
Összeturmixoljuk, ízesítjük a fehér borssal.