top of page

Sült karfiol krémleves

Előkészítés:

10 perc

Főzési idő:

40 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Sütve mindennek más íze lesz. Ez így van a népszerű karfiollal is. Ha pedig hozzáadunk egy kis távolkeleti ízt, új köntösben ízlelhetjük a krémlevesünket.

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol

  • 2 dl növényi főzőkrém

  • 1,2 l zöldség alaplé

  • 1 evőkanál teriyaki szósz

  • 1 kk fokhagymapor

  • ½ mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál fehér bors

Elkészítés:

Sült karfiol krémleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A karfiolt rózsáira szedjük. A nagyobb darabokat ketté vagy három felé vágjuk.


2. lépés

A karfioldarabokat megszórjuk sóval, a fokhagymaporral. Majd meglocsoljuk a teriyaki szósszal. Jól átkeverjük.


3. lépés

Egyenként a sütőpapírral kibélelt tepsiben alufólia alatt 190 fokon 35 perc alatt teljesen puhára sütjük.

Ezt követően 5 percig fólia nélkül pirítjuk, hogy barnás színt kapjon.


4. lépés

A megsült karfiolokat az alaplébe tesszük, és egy rövid időre összeforraljuk.


5. lépés

Vissavesszük a hőfokot, és hozzákeverjük a főzőkrémet


6. lépés

Összeturmixoljuk, ízesítjük a fehér borssal.

bottom of page