top of page

Zöldségágyas húsgolyó

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

40 perc sütés

Adag:

6 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Ahogy együtt sül a húsgolyó a zöldségekkel egyszerűen nem lehet rossz. Természetesen variálhatod ízlésed szerint az összetevőket.
Büntetlenül lehet enni belőle, hisz rendkívül rostdús.

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 40 dkg darált hús

  • 2 - 3 gerezd fokhagyma

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 tojás

  • 2 evőkanál zabpehely

  • 1 mokkás kanál só

  • ½ mokkás kanál őrölt bors

 

A zöldségágyhoz:

  • 4 db sárgarépa

  • 2 db fehérrépa

  • 1 db zeller

  • 1 db lilahagyma

  • 2 db krumpli

  • 10 – 12 db koktél paradicsom

  • 5 evőkanál zabpehely

  • 2,5 dl tejszín

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 2 evőkanál étolaj

  • 1 kávéskanál só

  • 1 mokkáskanál fokhagyma por

  • ½ mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Zöldségágyas húsgolyó

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Megtisztítjuk a zöldségeket és a reszelő durva felén lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagyma porral.


2. lépés

Egy hőálló tálat kikenünk étolajjal, belerakjuk a zöldségkeverék felét, rászórjuk a zabpehely felét, majd a zöldség másik felét és a maradék zabpelyhet.


3. lépés

A darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal, és két evőkanál zab pehellyel amit kicsit összetörünk. Alaposan összegyúrjuk.


4. lépés

Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd a zöldségekre ráhelyezzük a húsgolyókat. Közéjük a megmosott koktél paradicsomokat.


5. lépés

Ráöntjük a tejszínt, és lefóliázva 200 C-os sütőbe 35 percig sütjük.


6. lépés

Ezután levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, 5 - 10 percre visszatoljuk a sütőbe addig, ameddig a sajt ráolvad, és szép színt kap.

bottom of page