Ahogy együtt sül a húsgolyó a zöldségekkel egyszerűen nem lehet rossz. Természetesen variálhatod ízlésed szerint az összetevőket.
Büntetlenül lehet enni belőle, hisz rendkívül rostdús.

Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
40 dkg darált hús
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 tojás
2 evőkanál zabpehely
1 mokkás kanál só
½ mokkás kanál őrölt bors
A zöldségágyhoz:
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
1 db lilahagyma
2 db krumpli
10 – 12 db koktél paradicsom
5 evőkanál zabpehely
2,5 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál fokhagyma por
½ mokkáskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Megtisztítjuk a zöldségeket és a reszelő durva felén lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagyma porral.
2. lépés
Egy hőálló tálat kikenünk étolajjal, belerakjuk a zöldségkeverék felét, rászórjuk a zabpehely felét, majd a zöldség másik felét és a maradék zabpelyhet.
3. lépés
A darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymával, tojással, sóval, borssal, és két evőkanál zab pehellyel amit kicsit összetörünk. Alaposan összegyúrjuk.
4. lépés
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, majd a zöldségekre ráhelyezzük a húsgolyókat. Közéjük a megmosott koktél paradicsomokat.
5. lépés
Ráöntjük a tejszínt, és lefóliázva 200 C-os sütőbe 35 percig sütjük.
6. lépés
Ezután levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, 5 - 10 percre visszatoljuk a sütőbe addig, ameddig a sajt ráolvad, és szép színt kap.