top of page

Adobo csirke

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

30 perc, 1 óra pihentetés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Fülöp-szigetek

Puha, szaftos, zamatos, ízekben gazdag. Párolt rizzsel érdemes tálalni, mert nem szabad a szószt a tányéron hagyni.
A marinált zöldségek pedig frissességet hoznak.

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb filé

  • 1 db csirkemell filé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 1 sárgarépa

  • 1 csokor retek

  • 3 evőkanál olaj

  • 4 evőkanál rizsecet

  • 4 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál barnacukor / cukor

  • 1 evőkanál ecet

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál chili por

  • 10 – 15 szem feketebors

  • 6 – 8 db babérlevél

Elkészítés:

Adobo csirke

Letölthető receptlap

  1. lépés

A sárgarépát megpucoljuk, a retek végeit levágjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.

2 dl vízben elkeverjük a sót, és az ecetet, meglocsoljuk a retket és a sárgarépát, és tálalásig félre tesszük.


2. lépés

A csirkecombokat megformázzuk, és megtűzzük hústűvel, hogy henger alakú legyen. A csirke mellet félbevágjuk. Beletesszük egy tálba a babérlevélet, a 4 gerezd zúzott fokhagymát.


3. lépés

Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsecetet, és jól bedörzsöljük vele a húsokat.

Lefedve hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.


4. lépés

Serpenyőt felhevítjük, beleöntjük az olajat, és a lecsepegtetett csirkedarabokat szépen minden oldalán lepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt.


5. lépés

Kiszedjük a húsokat, és a felkockázott hagymát, és maradék fokhagymát, óvatosan megpároljuk a maradék zsiradékon.


6. lépés

Felöntjük a megmaradt páclével, beletesszük a babérlevelet, chili port, és a feketeborsot. Hozzáadunk 2 dl vizet, összeforraljuk. A húsdarabokat fél órára vissza tesszük lefedve párolódni. Ha kell, a vizet pótoljuk, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Végül jó sűrűre redukáljuk a szószt.

bottom of page