Puha, szaftos, zamatos, ízekben gazdag. Párolt rizzsel érdemes tálalni, mert nem szabad a szószt a tányéron hagyni.
A marinált zöldségek pedig frissességet hoznak.

Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb filé
1 db csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 csokor retek
3 evőkanál olaj
4 evőkanál rizsecet
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barnacukor / cukor
1 evőkanál ecet
1 kávéskanál só
½ kávéskanál chili por
10 – 15 szem feketebors
6 – 8 db babérlevél
Elkészítés:

Letölthető receptlap
lépés
A sárgarépát megpucoljuk, a retek végeit levágjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.
2 dl vízben elkeverjük a sót, és az ecetet, meglocsoljuk a retket és a sárgarépát, és tálalásig félre tesszük.
2. lépés
A csirkecombokat megformázzuk, és megtűzzük hústűvel, hogy henger alakú legyen. A csirke mellet félbevágjuk. Beletesszük egy tálba a babérlevélet, a 4 gerezd zúzott fokhagymát.
3. lépés
Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsecetet, és jól bedörzsöljük vele a húsokat.
Lefedve hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
4. lépés
Serpenyőt felhevítjük, beleöntjük az olajat, és a lecsepegtetett csirkedarabokat szépen minden oldalán lepirítjuk, hogy kapjon egy kis színt.
5. lépés
Kiszedjük a húsokat, és a felkockázott hagymát, és maradék fokhagymát, óvatosan megpároljuk a maradék zsiradékon.
6. lépés
Felöntjük a megmaradt páclével, beletesszük a babérlevelet, chili port, és a feketeborsot. Hozzáadunk 2 dl vizet, összeforraljuk. A húsdarabokat fél órára vissza tesszük lefedve párolódni. Ha kell, a vizet pótoljuk, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Végül jó sűrűre redukáljuk a szószt.