top of page

Bibimbap

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

25 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Koreai

A koreai gasztronómia egyik kedvenc étele. Ha nézel koreai sorozatokat, szinte mindegyikben megjelenik.
A tálban nyugodtan keverd össze a szépen elrendezett elemeket, hisz csak így jön ki a teljes ízharmónia.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 30 dkg marha hátszín, comb

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 szál újhagyma

  • 1 db diónyi gyömbér

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál méz

  • 1 evőkanál szezám olaj

  • ½ mokkáskanál őrölt fekete bors

  • 1 evőkanál olaj

A rizshez:

  • 30 dkg rizs

  • 1 mokkáskanál só

A szószhoz:

  • 1 evőkanál gochujang

  • 2 teáskanál cukor

  • 2 evőkanál mirin

  • 2 evőkanál rizsecet

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál szezámolaj

  • 2 evőkanál víz

A tálaláshoz:

  • 2 db nagy sárgarépa

  • 1 db cukkíni

  • 15 dkg shiitake, vagy egyéb gomba

  • 1 üveg bambuszrügy, vagy valamilyen csira

  • 1 marék spenót levél

  • 4 db tojás

  • 1 mokkáskanál szezámmag

  • 1 mokkáskanál só


Elkészítés:

Bibimbap

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A húst vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér, szójaszósz, méz, szezámolaj, feketebors elegyébe. Lefedve legalább fél órára félre tesszük.


2. lépés

Megfőzzük a rizs, egy kevés sóval.


3. lépés

A cukkinit megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, és félretesszük.


4. lépés

A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, forró vízbe dobjuk kb. 2 percre, és leszűrjük, félretesszük.


5. lépés

A gombát forró vízbe dobjuk 1 – 2 percre, leszűrjük, és félretesszük.


6. lépés

Összekeverjük a szósz hozzávalóit, és állni hagyjuk.


7. lépés

A spenót középső vastag eret kitépjük, jól megmossuk, lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben olajon megfonnyasztjuk.


8. lépés

Minden zöldséget jól lecsepegtetve, egymás után kevés olajon lepirítunk.


9. lépés

Közben a húst a felkarikázott újhagymával 3 – 4 perc alatt az 1 evőkanál olajon lepirítjuk.


10. lépés

A tojást megsütjük tükörtojásnak.


11. lépés

Jöhet a tálalás. Alulra beletesszük a meleg rizst, körben elhelyezzük a sárgarépát, cukkinit, gombát, bambusz rügyet, spenótot, és az elkészült húst. Jól meglocsoljuk a szósszal, a tetejére tesszük a tojást, és finoman megszórjuk szezámmaggal.

bottom of page