A koreai gasztronómia egyik kedvenc étele. Ha nézel koreai sorozatokat, szinte mindegyikben megjelenik.
A tálban nyugodtan keverd össze a szépen elrendezett elemeket, hisz csak így jön ki a teljes ízharmónia.

Hozzávalók:
A húshoz:
30 dkg marha hátszín, comb
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 db diónyi gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál szezám olaj
½ mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál olaj
A rizshez:
30 dkg rizs
1 mokkáskanál só
A szószhoz:
1 evőkanál gochujang
2 teáskanál cukor
2 evőkanál mirin
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál víz
A tálaláshoz:
2 db nagy sárgarépa
1 db cukkíni
15 dkg shiitake, vagy egyéb gomba
1 üveg bambuszrügy, vagy valamilyen csira
1 marék spenót levél
4 db tojás
1 mokkáskanál szezámmag
1 mokkáskanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A húst vékony csíkokra vágjuk, és bepácoljuk zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér, szójaszósz, méz, szezámolaj, feketebors elegyébe. Lefedve legalább fél órára félre tesszük.
2. lépés
Megfőzzük a rizs, egy kevés sóval.
3. lépés
A cukkinit megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, és félretesszük.
4. lépés
A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, forró vízbe dobjuk kb. 2 percre, és leszűrjük, félretesszük.
5. lépés
A gombát forró vízbe dobjuk 1 – 2 percre, leszűrjük, és félretesszük.
6. lépés
Összekeverjük a szósz hozzávalóit, és állni hagyjuk.
7. lépés
A spenót középső vastag eret kitépjük, jól megmossuk, lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben olajon megfonnyasztjuk.
8. lépés
Minden zöldséget jól lecsepegtetve, egymás után kevés olajon lepirítunk.
9. lépés
Közben a húst a felkarikázott újhagymával 3 – 4 perc alatt az 1 evőkanál olajon lepirítjuk.
10. lépés
A tojást megsütjük tükörtojásnak.
11. lépés
Jöhet a tálalás. Alulra beletesszük a meleg rizst, körben elhelyezzük a sárgarépát, cukkinit, gombát, bambusz rügyet, spenótot, és az elkészült húst. Jól meglocsoljuk a szósszal, a tetejére tesszük a tojást, és finoman megszórjuk szezámmaggal.
