top of page

Húsgombócok marokkói módra

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Arab

Fantasztikus az arab világra jellemző sok fűszer, a roppanós zöldségek és persze a jellegzetes köret a kuszkusz. De nehogy kihagyjátok a gránátalmát, hisz ez további friss ízeket és további roppanósságot ad az ételnek.

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 50 dkg darált hús

  • 2 db sárgarépa

  • 1 csicseriborsó konzerv

  • 1 db gránátalma

  • ½ lime

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 4 – 5 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 3 - 4 evőkanál paradicsomszósz

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt bors

  • ½ mokkás kanál chili por

  • 1 kávéskanál őrölt koriander

  • 1 kávéskanál római kömény

  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

  • 1 kávéskanál őrölt kardamom

  • 2 merőkanál alap lé

A kuszkuszhoz:

  • 200 g kuszkusz

  • ½ kávéskanál sáfrány

  • 0,5 l alap lé

Elkészítés:

Húsgombócok marokkói módra

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A darált húst egy tálban összekeverjük az apróra vágott hagyma felével, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a só felével, borssal, chilivel.


2. lépés

Egyforma méretű kis gombócokat formálunk belőle, és forró olajon körben lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel: koriander, római kömény, őrölt fahéj, őrölt kardamom.


3. lépés

Rátesszük a maradék hagymát, a fokhagyma gerezdeket, a hasábokra vágott sárgarépát, felöntjük 2 evőkanál alap lével, a fél lime levével. Lefedjük, és a sütőben 180C-on fél órát pároljuk.


4. lépés

Leszűrjük a csicseriborsót, és ráöntjük a gombócokra, hozzátesszük a paradicsomlét és fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, 200 C-on kb. 15 percre.


5. lépés

Közben a kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük, rászórjuk a sáfrányt, és felöntjük a forró alap lével.


6. lépés

Összekeverjük és lefedve megvárjuk, míg megpuhul kb. 5 perc alatt. Majd megkezdhetjük a tálalást.

bottom of page