Fantasztikus az arab világra jellemző sok fűszer, a roppanós zöldségek és persze a jellegzetes köret a kuszkusz. De nehogy kihagyjátok a gránátalmát, hisz ez további friss ízeket és további roppanósságot ad az ételnek.

Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
50 dkg darált hús
2 db sárgarépa
1 csicseriborsó konzerv
1 db gránátalma
½ lime
1 nagy fej vöröshagyma
4 – 5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
3 - 4 evőkanál paradicsomszósz
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt bors
½ mokkás kanál chili por
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt kardamom
2 merőkanál alap lé
A kuszkuszhoz:
200 g kuszkusz
½ kávéskanál sáfrány
0,5 l alap lé
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A darált húst egy tálban összekeverjük az apróra vágott hagyma felével, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a só felével, borssal, chilivel.
2. lépés
Egyforma méretű kis gombócokat formálunk belőle, és forró olajon körben lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel: koriander, római kömény, őrölt fahéj, őrölt kardamom.
3. lépés
Rátesszük a maradék hagymát, a fokhagyma gerezdeket, a hasábokra vágott sárgarépát, felöntjük 2 evőkanál alap lével, a fél lime levével. Lefedjük, és a sütőben 180C-on fél órát pároljuk.
4. lépés
Leszűrjük a csicseriborsót, és ráöntjük a gombócokra, hozzátesszük a paradicsomlét és fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, 200 C-on kb. 15 percre.
5. lépés
Közben a kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük, rászórjuk a sáfrányt, és felöntjük a forró alap lével.
6. lépés
Összekeverjük és lefedve megvárjuk, míg megpuhul kb. 5 perc alatt. Majd megkezdhetjük a tálalást.
