top of page

Jajangmyeon (csadzsangmjon, koreai babpürés tésztaétel)

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

60 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Koreai

Ugyan soknak tűnik az alapanyag, de egyszerűen elkészíthető.
Ha szereted esetleg csípősen, egy kis chili pelyhet is tehetsz bele.
Eredetileg vastag udon tésztával tálalják, de tökéletes a ramen tésztával is.
Érdemesebb nagyobb adagban elkészíteni, mert másnapra még jobban összeérnek az ízek. Már ha marad.

Hozzávalók:

  • 0,6 kg sertés comb

  • 1 db cukkini

  • 1 db sárgarépa

  • ¼ fej édeskáposzta

  • 2 db közepes burgonya

  • 1 csomag Shimeji gomba

  • 250 g feketebab krém

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor retek

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál mirin

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál barnacukor / cukor

  • 1 evőkanál tápióka keményítő

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál feketebors

  • 1 kávéskanál gyömbérpor

  • 0,3 l leves alap

Elkészítés:

Jajangmyeon (csadzsangmjon, koreai babpürés tésztaétel)

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sertéscombot felkockázzuk, sóval, borssal, gyömbérporral, mirinnel összekeverjük, legalább fél órára pácolódni hagyjuk.


2. lépés

Wok-ban, olajon a babpürét, a cukorral összeforraljuk, karamellizáljuk, majd kiszedjük egy tálkába, félretesszük.


3. lépés

A wok-ba a maradék olajon lepirítjuk a sertéshúst, és megpuhítjuk. Ez legalább 40-45 perc.


4. lépés

Közben összedaraboljuk a cukkinit, hagymát, sárgarépát, káposztát, krumplit.

Mikor a hús puha hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott zöldségeket, és összepirítjuk. Ha szükséges apránként öntünk hozzá a leves alapból.


5. lépés

4 – 5 perc múlva a káposztát is hozzáforgatjuk.

Közben a gombát néhány percre forró vízbe tesszük, és leszűrjük.


6. lépés

Mikor a zöldségek is megfelelően puhák, hozzákeverjük a félretett babpürét és a szója szószt.

A tápióka keményítőt összekeverjük 1 dl leves alappal, vagy vízzel, és hozzáforraljuk az egészhez.

bottom of page