Ugyan soknak tűnik az alapanyag, de egyszerűen elkészíthető.
Ha szereted esetleg csípősen, egy kis chili pelyhet is tehetsz bele.
Eredetileg vastag udon tésztával tálalják, de tökéletes a ramen tésztával is.
Érdemesebb nagyobb adagban elkészíteni, mert másnapra még jobban összeérnek az ízek. Már ha marad.

Hozzávalók:
0,6 kg sertés comb
1 db cukkini
1 db sárgarépa
¼ fej édeskáposzta
2 db közepes burgonya
1 csomag Shimeji gomba
250 g feketebab krém
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor retek
3 evőkanál olaj
2 evőkanál mirin
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barnacukor / cukor
1 evőkanál tápióka keményítő
1 kávéskanál só
½ kávéskanál feketebors
1 kávéskanál gyömbérpor
0,3 l leves alap
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sertéscombot felkockázzuk, sóval, borssal, gyömbérporral, mirinnel összekeverjük, legalább fél órára pácolódni hagyjuk.
2. lépés
Wok-ban, olajon a babpürét, a cukorral összeforraljuk, karamellizáljuk, majd kiszedjük egy tálkába, félretesszük.
3. lépés
A wok-ba a maradék olajon lepirítjuk a sertéshúst, és megpuhítjuk. Ez legalább 40-45 perc.
4. lépés
Közben összedaraboljuk a cukkinit, hagymát, sárgarépát, káposztát, krumplit.
Mikor a hús puha hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott zöldségeket, és összepirítjuk. Ha szükséges apránként öntünk hozzá a leves alapból.
5. lépés
4 – 5 perc múlva a káposztát is hozzáforgatjuk.
Közben a gombát néhány percre forró vízbe tesszük, és leszűrjük.
6. lépés
Mikor a zöldségek is megfelelően puhák, hozzákeverjük a félretett babpürét és a szója szószt.
A tápióka keményítőt összekeverjük 1 dl leves alappal, vagy vízzel, és hozzáforraljuk az egészhez.