top of page

Jambalaya

Előkészítés:

10 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Karib

A karibi vidék egyik nemzeti étele, mely sokféle változatban létezik. Enyhén csípős vagy akár erősebb változat, mindenképpen egy fűszeres, zamatos, laktató egytálétel a végeredmény. Ha kihagyod belőle a húsos alapanyagokat, vegetáriánusoknak is kedvenc étele lesz.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell kicsontozva

  • 25 dkg hosszúszemű rizs

  • 20 dkg garnéla rák

  • 20 dkg füstölt kolbász

  • 10 dkg kockázott bacon

  • 2 db színes kaliforniai paprika

  • 1 doboz hámozott paradicsom

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál kakukkfű

  • 1 kávéskanál oregánó

  • 1 kávéskanál őrölt koriander

  • 1 kávéskanál őrölt feketebors

  • 1 kávéskanál pirospaprika

  • 1 kávéskanál cayenne bors

Elkészítés:

Jambalaya

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemellet felkockázzuk tálba tesszük.

Az oregánót, és a kakukkfüvet mozsárban porrá őröljük, és a többi fűszerekkel együtt a hússal elkeverjük.


2. Lépés

Egy edényben felhevítjük az olajat, és a csirkehúst lepirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból, félre tesszük.


3. Lépés

A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, bacont, kolbászt.


4. Lépés

Visszatesszük a csirkehúst, rátesszük a nagy kockára vágott paprikát, rizst, és felöntjük az alap lével.


5. Lépés

20 percig fedő alatt pároljuk, közben hozzátesszük a hámozott, és felaprított paradicsomot, és készre főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.


6. Lépés

Közben leforrázzuk, és lepirítjuk a rákokat.


bottom of page