A karibi vidék egyik nemzeti étele, mely sokféle változatban létezik. Enyhén csípős vagy akár erősebb változat, mindenképpen egy fűszeres, zamatos, laktató egytálétel a végeredmény. Ha kihagyod belőle a húsos alapanyagokat, vegetáriánusoknak is kedvenc étele lesz.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell kicsontozva
25 dkg hosszúszemű rizs
20 dkg garnéla rák
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg kockázott bacon
2 db színes kaliforniai paprika
1 doboz hámozott paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt feketebors
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál cayenne bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet felkockázzuk tálba tesszük.
Az oregánót, és a kakukkfüvet mozsárban porrá őröljük, és a többi fűszerekkel együtt a hússal elkeverjük.
2. Lépés
Egy edényben felhevítjük az olajat, és a csirkehúst lepirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból, félre tesszük.
3. Lépés
A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, bacont, kolbászt.
4. Lépés
Visszatesszük a csirkehúst, rátesszük a nagy kockára vágott paprikát, rizst, és felöntjük az alap lével.
5. Lépés
20 percig fedő alatt pároljuk, közben hozzátesszük a hámozott, és felaprított paradicsomot, és készre főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.
6. Lépés
Közben leforrázzuk, és lepirítjuk a rákokat.
