A sokféle zöldség, a datolya, a keleti fűszerek és a lepirult hús együttese ízesíti meg a rízst. A tálalása pedig egy külön atrakció, hisz a hőálló tálat egy nagy kerek lapos tálra kell kiborítani, és lehúzva a sütésnél használt tálat tárul fel a kompozíció.

Hozzávalók:
1 db csontos csirkemell
2 db egész csontos csirkecomb
30 dkg rizs
20 dkg gomba
2 db sárgarépa
1 db cukkini
1 db Palermó paprika
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 marék szárított paradicsom
1 marék datolya
10 dkg vaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál koriander mag
1 kávéskanál szegfűbors
1 kávéskanál fekete bors
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál római kömény
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkecombot félbevágjuk, és a bőrét leszedjük, a csirkemellet csontostól négybe vágjuk, de a bőrét eltávolítjuk.
A vajat megforrósítjuk és a csirke darabokat lepirítjuk.
2. lépés
Hőálló edény aljára tesszük, a lepirított húsdarabokat, és ráöntjük a sült zsiradékot. A hagymát, cukkínit, sárgarépát felkockázzuk, a gombát, és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a fokhagymával a húsokra halmozzuk.
3. lépés
Kimérjük a fűszereket, melyek a teatojásba kerülnek (koriander mag, szegfűbors, fekete bors, szegfűszeg)
4. lépés
Megszórjuk sóval, és a római köménnyel, a többi fűszert teatojásban a zöldségek közé helyezzük.
5. lépés
Fedővel lefedve 1,5 órát 160 – 170 fokos sütőben pároljuk. Közben a hús és a zöldség levet ereszt.
6. lépés
Ezután rászórjuk a rizst, amit a hús, és zöldség leve el kell hogy fedjen. Ha nem elég a folyadék öntsünk hozzá vizet.
Visszatesszük a fedőt, és 160 – 170 fokon 30 percig tovább pároljuk.
