Egy igazi tradicionális angol ebéd csak vasárnap kerülhet az asztalra. A vörösbor pedig nem hiányozhat mellőle. Érdemes a sütési időt kivárni, mert csak így lesz fenségesen omlós a hús. Azért nem kell 3 órát ott állnod a sütő mellett.

Hozzávalók:
A marhasülthöz:
1,5 kg marha comb / rostélyos
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt színes bors
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
A Yorkshire pudinghoz:
4 db tojás
200 ml tej
200 g liszt
½ mokkáskanál só
1 – 2 dl olaj
A körethez:
1 kg burgonya
2 – 3 db sárgarépa
250 g zöldborsó
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
A szószhoz:
3 evőkanál paradicsompüré
0,5 dl vörösbor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A szobahőmérsékletű húst lehártyázzuk, és szárazra töröljük.
Egy serpenyőt olajjal felforrósítunk, és a hús minden oldalát lepirítjuk.
Ezután alaposan bedörzsöljük frissen őrölt borssal, mustárral, sóval.
2. lépés
A hagymát felkarikázzuk, egy hőálló tálba tesszük, rátesszük a húst, és ráöntjük a sütésnél megmaradt olajat. 150 C-os sütőben lefedve kb 3 – 3,5 órát sütjük. Ha kell esetleg egy-egy dl vizet öntünk hozzá.
3. lépés
A megsült hús levét leöntjük egy edénybe, és a hagymát teljesen elpürésítjük egy bot mixerrel. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, vörösbort, és addig forraljuk, míg kellemes sűrű állagú szószt kapunk.
4. lépés
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra, minden muffin formát 1 cm vastagon megtöltünk olajjal, és 15 percre betesszük a sütőbe, hogy a forma és az olaj jól átforrósodjon.
5. lépés
Közben a tojásokat egy nagy tálban alaposan felverjük, hozzáadjuk a tejet, ezzel is jól összekeverjük, és apránként adagolva az átszitált lisztet csomómentesre keverjük, végén megsózzuk.
6. lépés
A tésztát merőkanállal a formákba öntjük, és 190 C-on 20 - 25 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, sütés közben a sütő ajtót ne nyissuk ki, és hagyjuk a Yorkshire pudingokat a sütőben kihűlni.