top of page

Marhasült Yorkshire pudinggal

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

3,5 óra

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Angol

Egy igazi tradicionális angol ebéd csak vasárnap kerülhet az asztalra. A vörösbor pedig nem hiányozhat mellőle. Érdemes a sütési időt kivárni, mert csak így lesz fenségesen omlós a hús. Azért nem kell 3 órát ott állnod a sütő mellett.

Hozzávalók:

A marhasülthöz:

  • 1,5 kg marha comb / rostélyos

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 teáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt színes bors

  • 2 evőkanál mustár

  • 2 evőkanál olaj

A Yorkshire pudinghoz:

  • 4 db tojás

  • 200 ml tej

  • 200 g liszt

  • ½ mokkáskanál só

  • 1 – 2 dl olaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya

  • 2 – 3 db sárgarépa

  • 250 g zöldborsó

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 mokkáskanál só

A szószhoz:

  • 3 evőkanál paradicsompüré

  • 0,5 dl vörösbor

Elkészítés:

Marhasült Yorkshire pudinggal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A szobahőmérsékletű húst lehártyázzuk, és szárazra töröljük.

Egy serpenyőt olajjal felforrósítunk, és a hús minden oldalát lepirítjuk.

Ezután alaposan bedörzsöljük frissen őrölt borssal, mustárral, sóval.


2. lépés

A hagymát felkarikázzuk, egy hőálló tálba tesszük, rátesszük a húst, és ráöntjük a sütésnél megmaradt olajat. 150 C-os sütőben lefedve kb 3 – 3,5 órát sütjük. Ha kell esetleg egy-egy dl vizet öntünk hozzá.


3. lépés

A megsült hús levét leöntjük egy edénybe, és a hagymát teljesen elpürésítjük egy bot mixerrel. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, vörösbort, és addig forraljuk, míg kellemes sűrű állagú szószt kapunk.


4. lépés

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra, minden muffin formát 1 cm vastagon megtöltünk olajjal, és 15 percre betesszük a sütőbe, hogy a forma és az olaj jól átforrósodjon.


5. lépés

Közben a tojásokat egy nagy tálban alaposan felverjük, hozzáadjuk a tejet, ezzel is jól összekeverjük, és apránként adagolva az átszitált lisztet csomómentesre keverjük, végén megsózzuk.


6. lépés

A tésztát merőkanállal a formákba öntjük, és 190 C-on 20 - 25 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, sütés közben a sütő ajtót ne nyissuk ki, és hagyjuk a Yorkshire pudingokat a sütőben kihűlni.

bottom of page