top of page

Marokkói zöldséges csirke

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

150 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Arab

Hosszú ideig készül, de ez ne riasszon el, hisz csak egyszer kell megforgatni a húsokat ezen idő alatt. A sütőből kiszivárgó illat révén alig várod, hogy elkészüljön. Zamatos, szaftos, édeskés, rostban, ízekben gazdag étel kerül az asztalodra.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé

  • 25 dkg portobello / barna csiperke gomba

  • 25 dkg datolya

  • 3 közepes méretű sárgarépa

  • 2 db színes paprika

  • 2 db lila hagyma

  • ½ édeskáposzta

  • ½ zeller

  • 3 – 4 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 mokkáskanál só

  • 1 csipet sáfrány

  • 1 csokor koriander levél (lehet szárított)

  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér

  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors

  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

  • 1 mokkáskanál római kömény

Elkészítés:

Marokkói zöldséges csirke

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sáfrányt egy kis hőálló tálba tesszük, és ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, félre tesszük, míg a szép aranysárga színe ki nem oldódik.


2. lépés

Összekeverjük a fűszereket, ha kell valamit mozsárban vagy konyhai aprítóval összezúzunk.


3. lépés

A húst feldaraboljuk, és 1 evőkanál olajjal és 2 kanálnyi fűszerrel megszórjuk és félre tesszük pácolódni.


4. lépés

A zöldségeket megpucoljuk, és felkockázzuk beletesszük egy nagy tálba.

Megszórjuk a maradék fűszerrel, meglocsoljuk olajjal, sáfránnyal, megszórjuk az összevágott korianderrel, és jól összekeverve pácolódni hagyjuk.


5. lépés

Beáztatjuk a cserépedényt, beletesszük az összekevert zöldségeket, ráhelyezzük a csirke darabokat, lefedjük.

150 C-os sütőben legalább 1,5 órát  sütjük


6. lépés

Ekkor megforgatjuk a hússzeleteket, és a tetejére rászórjuk datolyát, visszatesszük sülni kb. még 1 órára 180 – 200 C-on.

bottom of page