Hosszú ideig készül, de ez ne riasszon el, hisz csak egyszer kell megforgatni a húsokat ezen idő alatt. A sütőből kiszivárgó illat révén alig várod, hogy elkészüljön. Zamatos, szaftos, édeskés, rostban, ízekben gazdag étel kerül az asztalodra.

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
25 dkg portobello / barna csiperke gomba
25 dkg datolya
3 közepes méretű sárgarépa
2 db színes paprika
2 db lila hagyma
½ édeskáposzta
½ zeller
3 – 4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 mokkáskanál só
1 csipet sáfrány
1 csokor koriander levél (lehet szárított)
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál római kömény
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sáfrányt egy kis hőálló tálba tesszük, és ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, félre tesszük, míg a szép aranysárga színe ki nem oldódik.
2. lépés
Összekeverjük a fűszereket, ha kell valamit mozsárban vagy konyhai aprítóval összezúzunk.
3. lépés
A húst feldaraboljuk, és 1 evőkanál olajjal és 2 kanálnyi fűszerrel megszórjuk és félre tesszük pácolódni.
4. lépés
A zöldségeket megpucoljuk, és felkockázzuk beletesszük egy nagy tálba.
Megszórjuk a maradék fűszerrel, meglocsoljuk olajjal, sáfránnyal, megszórjuk az összevágott korianderrel, és jól összekeverve pácolódni hagyjuk.
5. lépés
Beáztatjuk a cserépedényt, beletesszük az összekevert zöldségeket, ráhelyezzük a csirke darabokat, lefedjük.
150 C-os sütőben legalább 1,5 órát sütjük
6. lépés
Ekkor megforgatjuk a hússzeleteket, és a tetejére rászórjuk datolyát, visszatesszük sülni kb. még 1 órára 180 – 200 C-on.
