top of page

Mediterrán csirke rolád

Előkészítés:

35 perc

Főzési idő:

45 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Mediterrán

A Prosciutto sonka füstölt sült íze kívülröl olvad bele a húsba, míg belülről a sajt, a hagyma és a pepperoni olvad eggyé a hússzelettel. A bulgurt nyugodtan engedheted egy kicsit több lére, mert úgyis beszívja.

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell

  • 25 dkg Feta sajt

  • 12 szelet Prosciutto sonka (nyers füstölt)

  • ½ üveg Baby pepperoni

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • 1 fej lilahagyma

  • frissen őrölt rózsa bors

  • frissen őrölt fekete bors

  • 2 evőkanál olaj

  • 25 dkg bulgur

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • őrölt bors

  • 3 evőkanál darabolt paradicsom

  • 0,5 l alaplé

Elkészítés:

Mediterrán csirke rolád

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemellet szétnyitjuk és megklopfoljuk, megkenjük zúzott fokhagymával, és megszórjuk a frissen őrölt borssal.


2. lépés

A Feta sajtot össze törjük és hozzákeverjük a kockára vágott lila hagymát.


3. lépés

Egy csíkban rátesszük a hússzeletekre, majd ráhelyezzük a pepperonikat,


4. lépés

Jó szorosan feltekerjük, majd betekerjük Prosciutto sonkával. Ha szükséges a végeit megtűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval.


5. lépés

A tepsi aljára öntünk egy kevés olajat és a csirke tekercseket fóliával lefedve 160 C-on 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 220 C-n pirosra sütjük.


6. lépés

A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a bulgurt, és összeforgatjuk. Felengedjük dupla mennyiségű alaplével, és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a botmixerrel pürésített paradicsomot és összefőzzük.

bottom of page