A Prosciutto sonka füstölt sült íze kívülröl olvad bele a húsba, míg belülről a sajt, a hagyma és a pepperoni olvad eggyé a hússzelettel. A bulgurt nyugodtan engedheted egy kicsit több lére, mert úgyis beszívja.

Hozzávalók:
2 egész csirkemell
25 dkg Feta sajt
12 szelet Prosciutto sonka (nyers füstölt)
½ üveg Baby pepperoni
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
só
frissen őrölt rózsa bors
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál olaj
25 dkg bulgur
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
3 evőkanál darabolt paradicsom
0,5 l alaplé
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet szétnyitjuk és megklopfoljuk, megkenjük zúzott fokhagymával, és megszórjuk a frissen őrölt borssal.
2. lépés
A Feta sajtot össze törjük és hozzákeverjük a kockára vágott lila hagymát.
3. lépés
Egy csíkban rátesszük a hússzeletekre, majd ráhelyezzük a pepperonikat,
4. lépés
Jó szorosan feltekerjük, majd betekerjük Prosciutto sonkával. Ha szükséges a végeit megtűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval.
5. lépés
A tepsi aljára öntünk egy kevés olajat és a csirke tekercseket fóliával lefedve 160 C-on 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 220 C-n pirosra sütjük.
6. lépés
A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a bulgurt, és összeforgatjuk. Felengedjük dupla mennyiségű alaplével, és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a botmixerrel pürésített paradicsomot és összefőzzük.