Mint egy igazi torta, ha 6 főre készíted. Akár kisebb adagokban is tálalhatod, egy-egy cserépedényben. Mindenképpen jól süsd meg, hogy az ízek a melegtől átjárják az egyes rétegeket.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
50 dkg darált hús
25 dkg gomba
3 db sárgarépa
20 dkg ceruza bab
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 kis doboz paradicsompüré
1,5 dl vörösbor
15 dkg sajt
2 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
2 kávéskanál só
3 evőkanál Worchester szósz
1 kávéskanál színes bors
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A krumplit megpucoljuk, sós vízbe rakjuk, fedő alatt jó puhára megfőzzük. A krumpli levét leöntjük, és alaposan összetörjük a vajjal vagy a margarinnal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.
2. lépés
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk az olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst és megvárjuk, míg kifehéredik.
3. lépés
Jöhetnek főzési idő szerinti sorrendben a zöldségek, az apró kockára vágott sárgarépa kicsit pároljuk. A felszeletelt gomba, és a ceruzabab összevágva.
4. lépés
Ezután fűszerezzük, színes bors összetörve, kakukkfű összemorzsolva, és őrölt rozmaring.
Sózzuk és rátesszük a paradicsompürét, a Worchester szószt, majd meglocsoljuk a vörösborral és az egészet összefőzzük.
5. lépés
Kicsi olajjal bekenjük a sütőforma alját, és oldalát. A krumpli felét szépen elsimogatjuk a forma aljában.
Erre rátesszük a ragut, amit egyenletesen elkenünk.
6. lépés
Jön a második réteg krumpli szépen óvatosan elsimogatva, és a tetejére a reszelt sajt.
200 C-os sütőben 25 – 30 perc alatt pirosra sütjük.