top of page

Pirított rizs csirkehússal

Előkészítés:

10 perc

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Dél-kelet Ázsia

Az ázsiai konyha jellegzetes fűszereit élvezheted ebben a rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető fogásban. Ha netán maradt egy jó adag rízs, nyugodtan felhasználhatod.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé

  • 3 db sárgarépa

  • 25 dkg gomba

  • 30 dkg rizs

  • 4 tojás

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 3 - 4 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál olaj

  • 3 evőkanál sötét szója szósz

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt fekete bors

  • ½ teáskanál római kömény

  • ½ teáskanál őrölt koriander

  • ½ teáskanál őrölt kardamom

  • 1 teáskanál  tamarind paszta

  • 1 kis darabka gyömbér

  • ½ teáskanál kurkuma

  • ½ teáskanál őrölt chili por

Elkészítés:

Pirított rizs csirkehússal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk, és 2 evőkanál forró olajon a csirkemell kockákkal együtt lepirítjuk.

Hozzátesszük a fűszereket, a megtisztított apróra vágott gyömbért, az egészet összekeverjük, majd meglocsoljuk a szója szósszal.


2. lépés

A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, és a húshoz keverjük, és összepároljuk.


3. lépés

A kész rizst apránként a többi alapanyaghoz keverjük, és összepirítjuk.


4. lépés

A tojásokat felverjük, és 1 evőkanál olajon tapadásmentes edényben, kevergetve megsütjük, majd összeaprítjuk.


5. lépés

A végén a tojást a rizshez keverjük.


bottom of page