Az ázsiai konyha jellegzetes fűszereit élvezheted ebben a rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető fogásban. Ha netán maradt egy jó adag rízs, nyugodtan felhasználhatod.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
3 db sárgarépa
25 dkg gomba
30 dkg rizs
4 tojás
1 nagy fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 evőkanál sötét szója szósz
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
½ teáskanál római kömény
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál tamarind paszta
1 kis darabka gyömbér
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál őrölt chili por
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk, és 2 evőkanál forró olajon a csirkemell kockákkal együtt lepirítjuk.
Hozzátesszük a fűszereket, a megtisztított apróra vágott gyömbért, az egészet összekeverjük, majd meglocsoljuk a szója szósszal.
2. lépés
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, és a húshoz keverjük, és összepároljuk.
3. lépés
A kész rizst apránként a többi alapanyaghoz keverjük, és összepirítjuk.
4. lépés
A tojásokat felverjük, és 1 evőkanál olajon tapadásmentes edényben, kevergetve megsütjük, majd összeaprítjuk.
5. lépés
A végén a tojást a rizshez keverjük.