top of page

Pirított tészta wokban

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Dél-kelet Ázsia

Otthon általában nincs nagyteljesítményű gázégőnk, mint egy étteremben. Azért ha ilyen ízekre vágyunk, magunk is elkészíthetjük egy kicsit más technológiával.
Ha szeretitek csípősen, tegyetek bele Erős Pistát vagy chilipelyhet.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell

  • 1 sárgarépa

  • 25 dkg gomba

  • 1 nagy fej hagyma

  • 50 dkg káposzta (lehet gyalult is)

  • 25 dkg tészta

  • 3 – 4 gerezd fokhagyma

  • 1-2 evőkanál sötét szójaszósz

  • 1 csipet szezámmag

  • kínai öt fűszer keverék, ha nincs: fahéj, koriander, babérlevél, csillagánizs, szegfűbors porrá őrölve

  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Pirított tészta wokban

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csirkemellet és a hagymát apró kockákra vágjuk.

A sárgarépát megpucoljuk, és vékony csíkokra vágjuk.

A gombát felszeleteljük, a káposztát összevágjuk.


2. lépés

Wok-ban az olajon megpirítjuk a csirkemellet és félretesszük.


3. lépés

Ezután jöhet a hagyma, és kicsit azt is megpirítjuk.


4. lépés

Hozzátesszük a káposztát, sárgarépát és legvégül a gombát.


5. lépés

Sózzuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, kínai öt fűszer keveréket és az egészet készre pároljuk.


6. lépés

Visszatesszük a csirkemellet és meglocsoljuk a szójaszósszal.

Közben kifőzzük a tésztát és az egészet a felforrósított wokban összedolgozzuk.

bottom of page