top of page

Ricottás spenótos lasagne

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Olasz

Igazi házi tészta, a spenót frissességével és a ricotta krémességével egybesütve csodálatos és könnyű fogás kerül a tányérodra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg durum liszt

  • 3 db egész tojás

  • 1 kávéskanál só

  • 0,5 - 1 dl víz ahogy felveszi

  • ½ csirkemell

  • 25 dkg friss spenót

  • 50 dkg ricotta

  • 250 ml főzőtejszín

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors

  • 20 dkg sajt

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

Ricottás spenótos lasagne

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet, sót és a tojásokat jól össze gyúrjuk, a vízből apránként adagoljunk hozzá.

Az elején a tészta nem áll könnyen össze, jó alaposan át kell gyúrni.


2. lépés

A tésztának az állaga akkor jó, ha kicsit ruganyos, de mégis kemény. Ez 5 - 10 percig eltarthat. Formázzunk egy gombócot a tésztából, és 15 percre, hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten.


3. lépés

A hagymát apró kockákra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a szintén apró kockákra vágott csirkemellet és megpároljuk. A csirkére tesszük a megmosott, vékony csíkokra vágott spenót leveleket a száruk nélkül. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.


4. lépés

Megvárjuk, míg a spenót összeesik, és rátesszük a villával összetört ricottát. Az egészet összekeverjük és a tejszín hozzáadása után összeforraljuk.


5. lépés

Ezután a tésztát lisztezett deszkán / nyújtólapon jó vékonyra nyújtjuk, és 4 db a tepsink méretének megfelelő lapot vágunk.


6. lépés

Egy tepsi, vagy hőálló tál aljára elkenünk egy evőkanál olajat, és kezdődik a rétegezés. Egy tészta, egy réteg ricottás csirke, egy tészta, és ezt ismételjük. A legfelső réteg tésztára reszelt sajtot szórunk.

180 C-os sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütjük.

bottom of page