Igazi házi tészta, a spenót frissességével és a ricotta krémességével egybesütve csodálatos és könnyű fogás kerül a tányérodra.

Hozzávalók:
30 dkg durum liszt
3 db egész tojás
1 kávéskanál só
0,5 - 1 dl víz ahogy felveszi
½ csirkemell
25 dkg friss spenót
50 dkg ricotta
250 ml főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt fehérbors
20 dkg sajt
3 evőkanál olaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet, sót és a tojásokat jól össze gyúrjuk, a vízből apránként adagoljunk hozzá.
Az elején a tészta nem áll könnyen össze, jó alaposan át kell gyúrni.
2. lépés
A tésztának az állaga akkor jó, ha kicsit ruganyos, de mégis kemény. Ez 5 - 10 percig eltarthat. Formázzunk egy gombócot a tésztából, és 15 percre, hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten.
3. lépés
A hagymát apró kockákra vágjuk és 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a szintén apró kockákra vágott csirkemellet és megpároljuk. A csirkére tesszük a megmosott, vékony csíkokra vágott spenót leveleket a száruk nélkül. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
4. lépés
Megvárjuk, míg a spenót összeesik, és rátesszük a villával összetört ricottát. Az egészet összekeverjük és a tejszín hozzáadása után összeforraljuk.
5. lépés
Ezután a tésztát lisztezett deszkán / nyújtólapon jó vékonyra nyújtjuk, és 4 db a tepsink méretének megfelelő lapot vágunk.
6. lépés
Egy tepsi, vagy hőálló tál aljára elkenünk egy evőkanál olajat, és kezdődik a rétegezés. Egy tészta, egy réteg ricottás csirke, egy tészta, és ezt ismételjük. A legfelső réteg tésztára reszelt sajtot szórunk.
180 C-os sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütjük.