Ez egy szuper tojás!!!! Melegen krémes a közepe, ropogós a panír, zamatos a darálthús!
Egy kellemes nyári friss saláta mellé tökéletes vacsora vagy ebéd.

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés comb / 25 dkg sertés + 25 dkg marha
6 db „S” méretű tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 nornál méretű tojás
1 evőkanál mustár
1 evőkanál worcester szósz
1 mokkáskanál piros paprika
1 mokkáskanál só
½ mokkáskanál őrölt fekete bors
½ mokkáskanál őrölt szerecsendió
½ mokkáskanál cheien bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A 6 db tojást max. 4 percig főzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
A hagymát konyhai aprítóval pürésítjük, a fokhagymát összezúzzuk.
A darált húst alaposan összekeverjük a hagymával, fokhagymával, és a fűszerekkel.
2. lépés
A húsmasszát hat egyenlő részre osztjuk. Az első adagot egy frissen tartó fóliára darabra tesszük, és elsimogatjuk. A közepére helyezzük a tojást.
3. lépés
A fólia segítségével szépen beborítjuk a húspéppel.
4. lépés
Majd kerek gombóccá formázzuk.
5. lépés
Mikor minden húsgolyó elkészült, szokott módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
6. lépés
Végül forró olajban aranybarnára sütjük.
