top of page

Skót tojás

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

3 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Skót

Ez egy szuper tojás!!!! Melegen krémes a közepe, ropogós a panír, zamatos a darálthús!
Egy kellemes nyári friss saláta mellé tökéletes vacsora vagy ebéd.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertés comb / 25 dkg sertés + 25 dkg marha

  • 6 db „S” méretű tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 5 dl olaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 nornál méretű tojás

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 evőkanál worcester szósz

  • 1 mokkáskanál piros paprika

  • 1 mokkáskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt fekete bors

  • ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió

  • ½ mokkáskanál cheien bors

Elkészítés:

Skót tojás

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A 6 db tojást max. 4 percig főzzük, lehűtjük, megpucoljuk.

A hagymát konyhai aprítóval pürésítjük, a fokhagymát összezúzzuk.

A darált húst alaposan összekeverjük a hagymával, fokhagymával, és a fűszerekkel.


2. lépés

A húsmasszát hat egyenlő részre osztjuk. Az első adagot egy frissen tartó fóliára darabra tesszük, és elsimogatjuk. A közepére helyezzük a tojást.


3. lépés

A fólia segítségével szépen beborítjuk a húspéppel.


4. lépés

Majd kerek gombóccá formázzuk.


5. lépés

Mikor minden húsgolyó elkészült, szokott módon, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.


6. lépés

Végül forró olajban aranybarnára sütjük.


bottom of page