Ez nem egy töltött pizza, nem egy töltött pita, hanem egy roppanós indiai kenyér. ha ezt egyszer megcsinálod variálhatod kedved szerint a tölteléket. Amikor szépen ellapítod, vigyázz, hogy ne szakadjon ki.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
½ teáskanál sütőpor
1 dl natúr joghurt
3 evőkanál olíva olaj
250 ml víz
½ csirkemell filé
½ brokkoli
10 dkg cheddar sajt
1 kaliforniai paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál cayenee bors
½ teáskanál őrölt fekete bors
½ teáskanál só
3 evőkanál olaj
Kb. 10 dkg vaj (kenéshez)
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Egy edényben futtatjuk az élesztőt (1 dl langyos víz, 2 tk cukor, 1 ek liszt).
Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a sütőport. Majd összekeverjük a lisztet a joghurttal, 3 evőkanál oívaolajjal, és a felfuttatott élesztővel. Jól össze gyúrjuk, és félretesszük fél-1 órára pihenni.
2. lépés
A brokkolit rózsáira szedjük, és egy kevés vízzel megfőzzük.
A csirkemellet felkockázzuk, és serpenyőben olajon lepirítjuk, sózzuk, és megszórjuk a borsokkal.
Majd kiszedjük a serpenyőből.
3. lépés
A maradék zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzátesszük az apróra vágott kaliforniai paprikát és a puha brokkolit. A sült csirkemellet még jobban felaprítjuk, és hozzákeverjük.
4. lépés
A megkelt tésztát lisztezett gyúró deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és 6 egyenlő részre elosztjuk.
A tésztákat még kicsit pihentetjük.
5. lépés
Szép kerekre nyújtjuk, a közepükre teszünk egy-két kanálnyi zöldségtölteléket, tetejére reszelt sajtot.
Összezárjuk, gombócokat formálunk, majd szép egyenletesen, óvatosan ellapítjuk.
6. lépés
Felforrósított serpenyőbe teszünk egy kevés vajat és a tészta mindkét oldalát kb 2 – 2 perc alatt arany barnára sütjük.
