top of page

Zöldséges soba tészta lazaccal

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

25 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Japán

Erre nem lehet mást mondani, mint hogy fantasztikusan finom. Minden benne van, ami egy könnyű, ázsiai ízvilágú vacsorához kell. Akár lazaccal vagy anélkül is egy teljes értékű fogás.

Hozzávalók:

  • 600 g lazac filé

  • 200 g Soba tészta

  • 1 kisebb brokkoli

  • 2 db sárgarépa

  • 1 kisebb kínai kel

  • 15 dkg Shiitake gomba

  • 100 g szeletelt bambusz rügy

  • 100 g mungóbab csira

  • 1 nagy fej hagyma

  • 3 - 4 db zeller szár

  • 3 - 4 evőkanál sötét szójaszósz

  • 2 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt bors

  • ½ teáskanál római kömény

  • ¼ teáskanál cayenne bors

  • 2 evőkanál olaj

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Zöldséges soba tészta lazaccal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A wokot felhevítjük, beletesszük az olajat és az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk.


2. lépés

A vékony csíkokra vágott sárgarépát, a felkarikázott zellerszárat hozzátesszük a hagymához. A kínai kelt felcsíkozzuk, és azt is hozzáadjuk párolódni.


3. lépés

A blansírozott brokkolit és a szeletelt bambusz rügyet is beletesszük. Fűszerezzük: só, bors, római kömény, cayenne bors. Majd meglocsoljuk a szójaszósszal.


4. lépés

A gombát felszeleteljük, és rátesszük.

Legvégül jön a babcsira.


5. lépés

Közben a soba tésztát forró vízben 2 -3 perc alatt kifőzzük, és jó hideg vízben lehűtjük.

A lehűtött tésztát óvatosan összeforgatjuk a forró zöldségekkel.


6. lépés

A lazacot lepikkelyezzük, lemossuk és jól megtöröljük. A tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, és félre tesszük.

A serpenyőben a vajat felforrósítjuk. Ezután a lazacot minden oldalán 2 - 2 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk.

bottom of page