Erre nem lehet mást mondani, mint hogy fantasztikusan finom. Minden benne van, ami egy könnyű, ázsiai ízvilágú vacsorához kell. Akár lazaccal vagy anélkül is egy teljes értékű fogás.

Hozzávalók:
600 g lazac filé
200 g Soba tészta
1 kisebb brokkoli
2 db sárgarépa
1 kisebb kínai kel
15 dkg Shiitake gomba
100 g szeletelt bambusz rügy
100 g mungóbab csira
1 nagy fej hagyma
3 - 4 db zeller szár
3 - 4 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
½ teáskanál római kömény
¼ teáskanál cayenne bors
2 evőkanál olaj
5 dkg vaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A wokot felhevítjük, beletesszük az olajat és az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk.
2. lépés
A vékony csíkokra vágott sárgarépát, a felkarikázott zellerszárat hozzátesszük a hagymához. A kínai kelt felcsíkozzuk, és azt is hozzáadjuk párolódni.
3. lépés
A blansírozott brokkolit és a szeletelt bambusz rügyet is beletesszük. Fűszerezzük: só, bors, római kömény, cayenne bors. Majd meglocsoljuk a szójaszósszal.
4. lépés
A gombát felszeleteljük, és rátesszük.
Legvégül jön a babcsira.
5. lépés
Közben a soba tésztát forró vízben 2 -3 perc alatt kifőzzük, és jó hideg vízben lehűtjük.
A lehűtött tésztát óvatosan összeforgatjuk a forró zöldségekkel.
6. lépés
A lazacot lepikkelyezzük, lemossuk és jól megtöröljük. A tetejét megszórjuk frissen őrölt borssal, és félre tesszük.
A serpenyőben a vajat felforrósítjuk. Ezután a lazacot minden oldalán 2 - 2 percig sütjük. Óvatosan forgatjuk.