Annyira finom, annyira krémes, annyira könnyű, hogy elég gyakran fogod megcsinálni. Zabliszttel egészségsebb is, mint a hagyományos liszttel.

Hozzávalók:
Tésztához:
4 közepes alma
1 citrom
5 evőkanál zabpehely liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál cukor
2 tojás
20 dkg darált mák
1 nagyobb kocka étcsokoládé
Krémhez:
7 dl tej
2 csomag vanília puding por
10 dkg cukor
15 dkg margarin
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
Egy tálba berakjuk a lereszelt almát, a citrom levét és a reszelt citromhéjat, zabpehelylisztet, sütőport, cukrot, tojást és a darált mákot.
2. lépés
Az egészet jól összekeverjük
3. lépés
Egy tortaformát vékonyan bekenünk margarinnal és elsimítjuk benne a masszát.
200 C-on 30 percig sütjük.
4. lépés
7 dl tejből a cukorral, pudingporral megfőzzük a pudingot.
Ha a puding besűrűsödött és már nem forró hozzákeverjük a margarint.
5. lépés
A szép simára kevert krémet elterítjük a tésztaalapon és a hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk
6. lépés
Ezután a habtejszínt a habfixálóval együtt felverjük, és a meghűlt puding tetejére kenjük.
Megszórjuk reszelt csokoládéval