top of page

Almás mákos krémes

Előkészítés:

15 perc, 60 perc pihentetés

Főzési idő:

30 perc sütés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Annyira finom, annyira krémes, annyira könnyű, hogy elég gyakran fogod megcsinálni. Zabliszttel egészségsebb is, mint a hagyományos liszttel.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 közepes alma

  • 1 citrom

  • 5 evőkanál zabpehely liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 3 evőkanál cukor

  • 2 tojás

  • 20 dkg darált mák

  • 1 nagyobb kocka étcsokoládé

 

Krémhez:

  • 7 dl tej

  • 2 csomag vanília puding por

  • 10 dkg cukor

  • 15 dkg margarin

  • 250 ml habtejszín

  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Almás mákos krémes

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.

Egy tálba berakjuk a lereszelt almát, a citrom levét és a reszelt citromhéjat, zabpehelylisztet, sütőport, cukrot, tojást és a darált mákot.


2. lépés

Az egészet jól összekeverjük


3. lépés

Egy tortaformát vékonyan bekenünk margarinnal és elsimítjuk benne a masszát.

200 C-on 30 percig sütjük.


4. lépés

7 dl tejből a cukorral, pudingporral megfőzzük a pudingot.

Ha a puding besűrűsödött és már nem forró hozzákeverjük a margarint.


5. lépés

A szép simára kevert krémet elterítjük a tésztaalapon és a hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk


6. lépés

Ezután a habtejszínt a habfixálóval együtt felverjük, és a meghűlt puding tetejére kenjük.

Megszórjuk reszelt csokoládéval

bottom of page