top of page

Citromos kehely

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

2 óra hűtés

Adag:

8 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Mindenképpen várd ki a hűtés idejét, hisz ezalatt az időszak alatt a babapiskóta is megpuhul.
Egy cukrászda i megirigyelné, annyira krémes és üdítő.

Hozzávalók:

  • 12 db babapiskóta

  • 4 dl görög joghurt / tejföl

  • 4 dl habtejszín

  • 2 citrom lereszelt héja

  • 1 citrom leve

  • 8 evőkanál porcukor

  • citrom karika / menta a tálaláshoz

Elkészítés:

Citromos kehely

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Először a hideg habtejszínt felverjük.


2. lépés

Egy tálban összekeverjük a joghurtot, citrom héját és levét, valamint a porcukrot.


3. lépés

Majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.


4. lépés

Pohár aljába rétegezzünk egy adag  citromos habot


5. lépés

Erre helyezzük rá a babapiskótát, de fontos, hogy a tetejére is krém kerüljön.


6. lépés

Fogyasztás előtt legalább 2 órát hűtőben pihentetjük.

A tetejét friss citrom karikával, gyümölcsökkel díszítjük.

bottom of page