Egy igazi hagyományos családi édesség, de ez most a kókusszal és a csokoládéval nagyon más karaktert kap.

Hozzávalók:
25 dkg rizs ( apró szemű B rizs )
6 dl tej
2 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
5 db tojás
5 dkg csokoládé
4 evőkanál kókusz reszelék
1 dkg vaj
1 teáskanál zsemlemorzsa
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A megmosott rizst a fele cukorral, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Kevergetjük, hogy ne égjen le. Közben beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Addig főzzük, míg a rizsszemek megfőnek, és elfő a leve.
2. lépés
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojás sárgákat a megmaradt cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az enyhén meghűlt rizshez.
Ezután keverjük bele a kókuszreszeléket.
3. lépés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszos rizsbe.
4. lépés
A sütőformát kivajazzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és beleöntjük a massza felét. Elsimítjuk, és rászórjuk a feldarabolt csokoládét.
Ráöntjük a másik felét, és megrázogatjuk az edényt, hogy a massza szépen elterüljön benne.
180 fokos sütőben 30 perc alatt arany barnára sütjük.
