top of page

Csokis-kókuszos rizsfelfújt

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

8 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Egy igazi hagyományos családi édesség, de ez most a kókusszal és a csokoládéval nagyon más karaktert kap.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs ( apró szemű B rizs )

  • 6 dl tej

  • 2 dl víz

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 8 dkg cukor

  • 5 db tojás

  • 5 dkg csokoládé

  • 4 evőkanál kókusz reszelék

  • 1 dkg vaj 

  • 1 teáskanál zsemlemorzsa 

Elkészítés:

Csokis-kókuszos rizsfelfújt

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A megmosott rizst a fele cukorral, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Kevergetjük, hogy ne égjen le. Közben beleszórjuk a vaníliás cukrot.

Addig főzzük, míg a rizsszemek megfőnek, és elfő a leve.


2. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojás sárgákat a megmaradt cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az enyhén meghűlt rizshez.

Ezután keverjük bele a kókuszreszeléket.


3. lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kókuszos rizsbe.


4. lépés

A sütőformát kivajazzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és beleöntjük a massza felét. Elsimítjuk, és rászórjuk a feldarabolt csokoládét.

Ráöntjük a másik felét, és megrázogatjuk az edényt, hogy a massza szépen elterüljön benne.

180 fokos sütőben 30 perc alatt arany barnára sütjük.


bottom of page