Teljesen gluténmentes, puha, krémes sütemény. A 2 óra pihentetést nem szabad kihagyni.

Hozzávalók:
A piskótához:
8 db tojásfehérje
25 dkg dió (darált)
20 dkg cukor
1 csipet só
A krémhez:
8 db tojás sárgája
6 evőkanál cukor
3 evőkanál kukoricakeményítő
500 ml tej
1 evőkanál vanília aroma
4 db édeskés alma
2 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg cukor
1 evőkanál víz
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Először is bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 C-ra.
A tojás fehérjét a csipet sóval lágy habot keverünk, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.t.
2. lépés
Óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit és kettéosztva beleöntjük a tésztát. 180 C-on légkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, és kivesszük kihűlni a lapokat. Mikor meghűlt levesszük az aljáról a sütőpapírt.
3. lépés
Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a keményítővel. Feltesszük egy lábosba melegedni a tejet, ha már jó meleg néhány merőkanállal hozzákeverünk a tojássárgájához.
4. lépés
Azután folyamatos keverés mellett visszaöntjük a már meleg tejhez, hozzáadjuk a vanília aromát.
1-2 percig forraljuk, állandóan keverve, míg elkezd sűrűsödni, ekkor félretesszük, és hozzákeverjük a vajat.
5. lépés
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, és a cukorral, fahéjjal óvatosan összefőzzük.
Amikor meghűlt hozzákeverjük a krémhez.
6. lépés
A lapokat egyforma méretűre vágjuk és a krémet három felé osztva minden réteget megkenünk.
10 dkg cukorból karamellt készítünk, és melegen a sütemény tetejére csurgatjuk.
Hűtőbe tesszük 1 – 2 órára.