top of page

Diós-almás szelet

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

15 perc sütés, 2 óra pihentetés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Teljesen gluténmentes, puha, krémes sütemény. A 2 óra pihentetést nem szabad kihagyni.

Hozzávalók:

A piskótához:

A krémhez:

  • 8 db tojás sárgája

  • 6 evőkanál cukor

  • 3 evőkanál kukoricakeményítő

  • 500 ml tej

  • 1 evőkanál vanília aroma

  • 4 db édeskés alma

  • 2 evőkanál cukor

  • 5 dkg vaj

  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

  • 10 dkg cukor

  • 1 evőkanál víz

Elkészítés:

Diós-almás szelet

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Először is bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 C-ra.

A tojás fehérjét a csipet sóval lágy habot keverünk, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.t.


2. lépés

Óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit és kettéosztva beleöntjük a tésztát. 180 C-on légkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, és kivesszük kihűlni a lapokat. Mikor meghűlt levesszük az aljáról a sütőpapírt.


3. lépés

Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a keményítővel. Feltesszük egy lábosba melegedni a tejet, ha már jó meleg néhány merőkanállal hozzákeverünk a tojássárgájához.


4. lépés

Azután folyamatos keverés mellett visszaöntjük a már meleg tejhez, hozzáadjuk a vanília aromát.

1-2 percig forraljuk, állandóan keverve, míg elkezd sűrűsödni, ekkor félretesszük, és hozzákeverjük a vajat.


5. lépés

Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, és a cukorral, fahéjjal óvatosan összefőzzük.

Amikor meghűlt hozzákeverjük a krémhez.


6. lépés

A lapokat egyforma méretűre vágjuk és a krémet három felé osztva minden réteget megkenünk.

10 dkg cukorból karamellt készítünk, és melegen a sütemény tetejére csurgatjuk. 

Hűtőbe tesszük 1 – 2 órára.

bottom of page