top of page

Dialka szelet

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

40 perc sütés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Minden eleme egymagában is nagyon jó sütemény alapanyag. Ahogy elkészült, és hagyod langyosra kihülni, az egész egy lágy, krémes süti, mint egy brownie.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg darált dió

  • 4 db tojás

  • 3 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál cukor

  • 3 evőkanál olaj

  • 3 evőkanál kakaópor

  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 kg alma

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Mázhoz:

  • 10 dkg vaj

  • 3 evőkanál kakaópor

  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

Dialka szelet

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A szétválasztott tojások  sárgáját, olajjal, cukorral habosra keverjük.


2. lépés

A diót, lisztet, kakaóport, sütőport egy tálban összekeverjük, és hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához. Összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot.


3. lépés

A sütőformát kicsit kiolajozzuk, beleöntjük a masszát. 180 C-os előmelegített sütőben 35 – 40 percig sütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.


4. lépés

Közben az almát megpucoljuk, lereszeljük, és a cukorral, őrölt fahéjjal szép lassan elkezdjük péppé főzni.


5. lépés

A kihűlt tésztát egy éles késsel ketté vágjuk, megkenjük az almapürével, és ráborítjuk a tészta másik felét.


6. lépés

A vajat a cukorral, és a kakaóporral összeolvasztjuk, és szép egyenletesen megkenjük a sütemény tetejét.

bottom of page