Minden eleme egymagában is nagyon jó sütemény alapanyag. Ahogy elkészült, és hagyod langyosra kihülni, az egész egy lágy, krémes süti, mint egy brownie.

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg darált dió
4 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
3 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
1 kg alma
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Mázhoz:
10 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A szétválasztott tojások sárgáját, olajjal, cukorral habosra keverjük.
2. lépés
A diót, lisztet, kakaóport, sütőport egy tálban összekeverjük, és hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához. Összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot.
3. lépés
A sütőformát kicsit kiolajozzuk, beleöntjük a masszát. 180 C-os előmelegített sütőben 35 – 40 percig sütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
4. lépés
Közben az almát megpucoljuk, lereszeljük, és a cukorral, őrölt fahéjjal szép lassan elkezdjük péppé főzni.
5. lépés
A kihűlt tésztát egy éles késsel ketté vágjuk, megkenjük az almapürével, és ráborítjuk a tészta másik felét.
6. lépés
A vajat a cukorral, és a kakaóporral összeolvasztjuk, és szép egyenletesen megkenjük a sütemény tetejét.