top of page

Epres pohárkrém

Előkészítés:

30 perc, 2 óra pihentetés

Főzési idő:

Adag:

8 pohár

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Az epren kívül természetesen választhatsz más szezonális gyümölcsöt is. Ha nagyon lédús, akkor hagyd egy kicsit lecsöpögni, hogy a krém ne legyen folyós.

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper

  • 250 g mascarpone

  • 300 ml habtejszín

  • ½ csomag zabkeksz

  • 2 evőkanál porcukor

  • ½ csomag habfixáló

Elkészítés:

Epres pohárkrém

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tejszínt a habfixálóval együtt felverjük.

A mascarpone felét 1 evőkanál porcukorral elkeverjük, és a felvert hab felét hozzáadjuk.


2. lépés

Majd a poharak aljára egyenletesen szétosztjuk.

A keksz lapokat jó alaposan összetörjük, és vékony rétegben a krémre szórjuk.


3. lépés

Az epret lecsumázzuk, megmossuk, és jól lecsöpögtetjük, néhány szemet félre rakunk a tálaláshoz.

A többit 1 evőkanál porcukorral együtt bot mixerrel pürésítjük.


4. lépés

Hozzákeverjük a masacarpone másik felét.


5. lépés

A maradék felvert tejszínhabbal óvatosan összekeverjük.


6. lépés

Elkészítjük a következő réteget, és kisebb kockákra vágott eperrel díszítjük.

bottom of page