Az epren kívül természetesen választhatsz más szezonális gyümölcsöt is. Ha nagyon lédús, akkor hagyd egy kicsit lecsöpögni, hogy a krém ne legyen folyós.

Hozzávalók:
50 dkg eper
250 g mascarpone
300 ml habtejszín
½ csomag zabkeksz
2 evőkanál porcukor
½ csomag habfixáló
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tejszínt a habfixálóval együtt felverjük.
A mascarpone felét 1 evőkanál porcukorral elkeverjük, és a felvert hab felét hozzáadjuk.
2. lépés
Majd a poharak aljára egyenletesen szétosztjuk.
A keksz lapokat jó alaposan összetörjük, és vékony rétegben a krémre szórjuk.
3. lépés
Az epret lecsumázzuk, megmossuk, és jól lecsöpögtetjük, néhány szemet félre rakunk a tálaláshoz.
A többit 1 evőkanál porcukorral együtt bot mixerrel pürésítjük.
4. lépés
Hozzákeverjük a masacarpone másik felét.
5. lépés
A maradék felvert tejszínhabbal óvatosan összekeverjük.
6. lépés
Elkészítjük a következő réteget, és kisebb kockákra vágott eperrel díszítjük.
