„Jaj de jó a habos sütemény!”
Igen, valóban nagyon jó.
A tésztája pedig teljesen gluténmentes és gabonamentes.
A cukkini tökéletesen illik a mákhoz és a mandulaliszthez.

Hozzávalók:
Tésztához:
1 közepes cukkini
3 evőkanál mandula liszt
1 mokkás kanál sütőpor
3 evőkanál cukor / ennek megfelelő édesítő
2 tojás
15 dkg darált mák
Krémhez:
5 dl görög joghurt / tejföl
5 dl habtejszín
35 dkg eper
3 evőkanál porcukor / ennek megfelelő édesítő
1/2 csomag habfixáló
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sütőt 150 C-ra előmelegítjük.
A cukkinit lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, és kinyomkodjuk.
2. lépés
Majd hozzákeverjük a mandula lisztet, tojást, cukrot/édesítőt, darált mákot, sütőport.
3. lépés
Egy tortaformát kicsit bekenünk a margarinnal és elsimítjuk benne a masszát.
150 C-on 30 – 35 percig sütjük.
4. lépés
Míg az alap kihűl, a hideg habtejszínt felverjük hozzáadva a habfixálót.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot/tejfölt, a porcukrot/édesítőt.
Majd összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
5. lépés
Egy réteget a tésztára kenünk.
A megmosott felaprított epret rászórjuk.
6. lépés
Jöhet a második réteg krém.
A tetejét tetszés szerint eperrel díszítjük.
