top of page

Habos epertorta cukkinis-mákos alapon

Előkészítés:

20 perc, 60 perc hűtés

Főzési idő:

30 perc sütés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

„Jaj de jó a habos sütemény!”
Igen, valóban nagyon jó.
A tésztája pedig teljesen gluténmentes és gabonamentes.
A cukkini tökéletesen illik a mákhoz és a mandulaliszthez.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 közepes cukkini

  • 3 evőkanál mandula liszt

  • 1 mokkás kanál sütőpor

  • 3 evőkanál cukor / ennek megfelelő édesítő

  • 2 tojás

  • 15 dkg darált mák


Krémhez:

  • 5 dl görög joghurt / tejföl

  • 5 dl habtejszín

  • 35 dkg eper

  • 3 evőkanál porcukor / ennek megfelelő édesítő

  • 1/2 csomag habfixáló

Elkészítés:

Habos epertorta cukkinis-mákos alapon

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sütőt 150 C-ra előmelegítjük.

A cukkinit lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, és kinyomkodjuk.


2. lépés

Majd hozzákeverjük a mandula lisztet, tojást, cukrot/édesítőt, darált mákot, sütőport.


3. lépés

Egy tortaformát kicsit bekenünk a margarinnal és elsimítjuk benne a masszát.

150 C-on 30 – 35 percig sütjük.


4. lépés

Míg az alap kihűl, a hideg habtejszínt felverjük hozzáadva a habfixálót.

Egy tálban összekeverjük a joghurtot/tejfölt, a porcukrot/édesítőt.

Majd összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.


5. lépés

Egy réteget a tésztára kenünk.

A megmosott felaprított epret rászórjuk.


6. lépés

Jöhet a második réteg krém.

A tetejét tetszés szerint eperrel díszítjük.

bottom of page