Nagyon habos, nagyon könnyű, nagyon finom. Ugyan kell neki néhány óra pihentetés, de megéri.

Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál normál liszt
3 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
1 mokkás kanál sütőpor
3 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
A kémhez:
250 g tehéntúró
5 evőkanál natúr joghurt
200 ml habtejszín
3 evőkanál porcukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
1 mokkás kanál habfixáló
250 g eper
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sütőt bekapcsoljuk 180 C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéhez hozzáteszünk 1 evőkanál vizet, sót és jó kemény habbá verjük.
2. lépés
A sárgáját a cukorral, 2 evőkanál vízzel, olajjal, habosra keverjük.
A liszteket, sütőport tojássárgájához keverjük.
3. lépés
Óvatosan hozzádolgozzuk a tojásfehérje habot, vigyázva, hogy ne törjük össze. Pici lisztet szórunk a sütőformába és beleöntjük a tésztát, megrázogatjuk. 30 perc alatt megsütjük, és sütőben hagyjuk kihűlni.
4. lépés
A túrót a joghurttal, cukorral bot mixerrel elkrémesítjük.
Hozzáadjuk a habfixálóval felvert tejszínhab kétharmadát, óvatosan összedolgozzuk.
5. lépés
A krém felével megkenjük a tortalapot, rátesszük az eper több mint felét, megmosva, és felkockázva.
Jön a maradék krém szépen elkenve, majd a hűtőben 3 – 4 órát pihentetjük.
6. lépés
Mikor jól megdermedt, kivesszük a formából, habzsákból a maradék tejszínhabbal, feldíszítjük, és rátesszük a maradék epret.
