top of page

Joghurtos-epres túró torta

Előkészítés:

40 perc

Főzési idő:

3-4 óra pihentetés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Nagyon habos, nagyon könnyű, nagyon finom. Ugyan kell neki néhány óra pihentetés, de megéri.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 tojás

  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

  • 1 evőkanál normál liszt

  • 3 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő

  • 1 mokkás kanál sütőpor

  • 3 evőkanál víz

  • 1 evőkanál olaj                                                                                   

  • 1 csipet só

 

A kémhez:

  • 250 g tehéntúró

  • 5 evőkanál natúr joghurt

  • 200 ml habtejszín

  • 3 evőkanál porcukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő

  • 1 mokkás kanál habfixáló

  • 250 g eper

Elkészítés:

Joghurtos-epres túró torta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sütőt bekapcsoljuk 180 C-ra.

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéhez hozzáteszünk 1 evőkanál vizet, sót és jó kemény habbá verjük.


2. lépés

A sárgáját a cukorral, 2 evőkanál vízzel, olajjal, habosra keverjük.

A liszteket, sütőport tojássárgájához keverjük.


3. lépés

Óvatosan hozzádolgozzuk a tojásfehérje habot, vigyázva, hogy ne törjük össze. Pici lisztet szórunk a sütőformába és beleöntjük a tésztát, megrázogatjuk. 30 perc alatt megsütjük, és sütőben hagyjuk kihűlni.


4. lépés

A túrót a joghurttal, cukorral bot mixerrel elkrémesítjük.

Hozzáadjuk a habfixálóval felvert tejszínhab kétharmadát, óvatosan összedolgozzuk.


5. lépés

A krém felével megkenjük a tortalapot, rátesszük az eper több mint felét, megmosva, és felkockázva.

Jön a maradék krém szépen elkenve, majd a hűtőben 3 – 4 órát pihentetjük.


6. lépés

Mikor jól megdermedt, kivesszük a formából, habzsákból a maradék tejszínhabbal, feldíszítjük, és rátesszük a maradék epret.

bottom of page