A tápióka egy igen tápláló alapanyag, mely nagyon ritkán jelenik meg a hazai konyhákban.
Egy példa arra, hogy gyorsan el lehet készíteni egy ízletes édességet. Kedved szerint variálhatod az ízeket, mert alapesetben a tápiókának nincs jellegzetes íze.

Hozzávalók:
A pudinghot:
1,5 dl tápióka gyöngy
6 dl tej / növényi tej
3 evőkanál méz, ennek megfelelő mennyiségű cukor / édesítőszer
4 evőkanál kókusz reszelék
½ mokkás kanál őrölt vanília
½ mokkás kanál őrölt kardamom
A csoki öntethez
2 evőkanál kakaópor
1 dl tej
1 dkg vaj
1 evőkanál cukor, ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tápióka gyöngyöt, és a kókusz reszeléket egy kis lábasba kimérjük, ráöntjük a tej felét, és 10 percet állni hagyjuk, amíg felszívja a folyadékot.
2. lépés
A maradék tejet a tápiókára öntjük, hozzáadjuk a kardamomot, vaníliát, és gyenge tűzön kevergetve főzni kezdjük.
3. lépés
Gyorsan elkészül, látni fogjuk, ahogy kocsonyásodnak és áttetszővé válnak a gyöngyök.
Ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá.
4. lépés
A tűzről lehúzva elkeverjük benne a mézet, cukrot, vagy az édesítőt.
Poharakba kanalazzuk a pudingot, és hűlni hagyjuk.
5. lépés
Közben elkészítjük a csokoládé öntetet, minden hozzávalót egy edényben óvatosan összeforralunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a kész pudingra kanalazzuk.