top of page

Kókuszos tápióka puding

Előkészítés:

20 perc, 60 perc hűtés

Főzési idő:

Adag:

6 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

A tápióka egy igen tápláló alapanyag, mely nagyon ritkán jelenik meg a hazai konyhákban.
Egy példa arra, hogy gyorsan el lehet készíteni egy ízletes édességet. Kedved szerint variálhatod az ízeket, mert alapesetben a tápiókának nincs jellegzetes íze.

Hozzávalók:

A pudinghot:

  • 1,5 dl tápióka gyöngy

  • 6 dl tej / növényi tej

  • 3 evőkanál méz, ennek megfelelő mennyiségű cukor / édesítőszer

  • 4 evőkanál kókusz reszelék

  • ½ mokkás kanál őrölt vanília

  • ½ mokkás kanál őrölt kardamom  

A csoki öntethez

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 1 dl tej

  • 1 dkg vaj

  • 1 evőkanál cukor, ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer

Elkészítés:

Kókuszos tápióka puding

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tápióka gyöngyöt, és a kókusz reszeléket egy kis lábasba kimérjük, ráöntjük a tej felét, és 10 percet állni hagyjuk, amíg felszívja a folyadékot.


2. lépés

A maradék tejet a tápiókára öntjük, hozzáadjuk a kardamomot, vaníliát, és gyenge tűzön kevergetve főzni kezdjük.


3. lépés

Gyorsan elkészül, látni fogjuk, ahogy kocsonyásodnak és áttetszővé válnak a gyöngyök.

Ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá.


4. lépés

A tűzről lehúzva elkeverjük benne a mézet, cukrot, vagy az édesítőt.

Poharakba kanalazzuk a pudingot, és hűlni hagyjuk.


5. lépés

Közben elkészítjük a csokoládé öntetet, minden hozzávalót egy edényben óvatosan összeforralunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a kész pudingra kanalazzuk.


bottom of page