top of page

Mákos-meggyes hajdina torta

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

40 perc sütés

Adag:

12 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a meggy jól átjárja.

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás 

  • 6 evőkanál hajdina liszt  

  • 1 evőkanál olaj 

  • 1 csomag sütőpor 

  • 6 evőkanál édesítő  

  • 4 evőkanál darált mák

 

Gyümölcsréteghez:

  • 1,5 kg magozott meggy 

  • 10 evőkanál édesítő

  • 2 teáskanál agar-agar  

  • 1 késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:

Mákos-meggyes hajdina torta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük.

Hozzáadjuk az olajat, sütőport, darált mákot, hajdinalisztet és jól összekeverjük. 


2. lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzá keverjük a masszához vigyázva, hogy ne törjön össze.


3. lépés

Kicsit beolajozzuk a tepsit , és előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig süstjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.


4. lépés

Közben a magozott meggyet az édesítővel feltesszük főni, 5 – 10 perc után a levét leszűrjük, és félre tesszük.


5. lépés

A piskótát félbevágjuk és az első réteget visszatesszük a tortaformába. Rátesszük a meggy 2/3 részét, és megszórjuk az őrölt fahéjjal. Jöhet a piskóta másik fele, és arra a maradék meggy.


6. lépés

A félretett meggylét összefőzzük az agar-agarral, kicsit félretesszük meghűlni. Mikor már kezd megdermedni a sütemény tetejére csorgatjuk. Várunk, míg kissé meghűl, majd a hűtőbe tesszük.

bottom of page