Érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a meggy jól átjárja.

Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6 evőkanál hajdina liszt
1 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
6 evőkanál édesítő
4 evőkanál darált mák
Gyümölcsréteghez:
1,5 kg magozott meggy
10 evőkanál édesítő
2 teáskanál agar-agar
1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olajat, sütőport, darált mákot, hajdinalisztet és jól összekeverjük.
2. lépés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzá keverjük a masszához vigyázva, hogy ne törjön össze.
3. lépés
Kicsit beolajozzuk a tepsit , és előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig süstjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
4. lépés
Közben a magozott meggyet az édesítővel feltesszük főni, 5 – 10 perc után a levét leszűrjük, és félre tesszük.
5. lépés
A piskótát félbevágjuk és az első réteget visszatesszük a tortaformába. Rátesszük a meggy 2/3 részét, és megszórjuk az őrölt fahéjjal. Jöhet a piskóta másik fele, és arra a maradék meggy.
6. lépés
A félretett meggylét összefőzzük az agar-agarral, kicsit félretesszük meghűlni. Mikor már kezd megdermedni a sütemény tetejére csorgatjuk. Várunk, míg kissé meghűl, majd a hűtőbe tesszük.