top of page

Mákos tejbegríz tekercs

Előkészítés:

35 perc

Főzési idő:

1 óra pihentetés

Adag:

6 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

A tejbegríz nem csak kakaóporral létezik. Kicsit sűrűbbre főzve, kiterítve, feltekerve egy gyors családi kedvenc édességet kapsz.

Hozzávalók:

A tejbegrízhez:

  • 30 dkg búzadara

  • 1 liter tej

  • 10 dkg cukor

  • 2 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák

  • 8 dkg cukor

  • 1 dl tej

A szószhoz:

  • 0,5 kg szilva

  • 8 dkg cukor

  • 1 dl rozé bor

  • 1 mokkás kanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Mákos tejbegríz tekercs

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tejből, grízből, cukorból és vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű tejbegrízt főzünk.


2. lépés

Kiterítünk egy konyharuhát, vágunk rá két réteg folpack fóliát, és egyenletesen elterítjük a még langyos tejbegrízt.


3. lépés

Közben egy edényben a darált mákot a cukorral, és a tejjel alaposan felfőzzük. Vigyázzunk, mert szeret fröcskölni!


4. lépés

A mákos tölteléket a grízen egyenletesen elkenjük.


5. lépés

A folpack segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük úgy hogy, a fóliát folyamatosan eltávolítjuk. Majd a kész rudat becsomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük dermedni.


6. lépés

A megmosott, kimagozott szilvát felkockázzuk, és a cukorral, őrölt fahéjjal, és a borral jó alaposan összefőzzük. Mikor a szilva kezd szétfőni, egy részét kivesszük, a maradékot összemixeljük. Ezután a megmaradt darabokkal összekeverjük.

bottom of page