A tejbegríz nem csak kakaóporral létezik. Kicsit sűrűbbre főzve, kiterítve, feltekerve egy gyors családi kedvenc édességet kapsz.

Hozzávalók:
A tejbegrízhez:
30 dkg búzadara
1 liter tej
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
8 dkg cukor
1 dl tej
A szószhoz:
0,5 kg szilva
8 dkg cukor
1 dl rozé bor
1 mokkás kanál őrölt fahéj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tejből, grízből, cukorból és vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű tejbegrízt főzünk.
2. lépés
Kiterítünk egy konyharuhát, vágunk rá két réteg folpack fóliát, és egyenletesen elterítjük a még langyos tejbegrízt.
3. lépés
Közben egy edényben a darált mákot a cukorral, és a tejjel alaposan felfőzzük. Vigyázzunk, mert szeret fröcskölni!
4. lépés
A mákos tölteléket a grízen egyenletesen elkenjük.
5. lépés
A folpack segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük úgy hogy, a fóliát folyamatosan eltávolítjuk. Majd a kész rudat becsomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
6. lépés
A megmosott, kimagozott szilvát felkockázzuk, és a cukorral, őrölt fahéjjal, és a borral jó alaposan összefőzzük. Mikor a szilva kezd szétfőni, egy részét kivesszük, a maradékot összemixeljük. Ezután a megmaradt darabokkal összekeverjük.