A csokoládés íz és a pisztácia egy nyerő páros. Egy nagyon mutatós és kellemes ízharmónia jelenik meg az egyes korongokban.

Hozzávalók:
A korongokhoz:
200 g étcsokoládé
100 g vaj vagy margarin
150 g darált dió
5 db tojás
50 g cukor
fél csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
500 g mascarpone
480 g pisztácia krém
200 ml édesített habtejszín
10 dkg pisztácia
Díszítéshez:
5 dkg cukor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A csokit a vajjal vagy margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk.
2. lépés
A tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, sütőport, darált diót, kakaóport és a tojásokat.
Finoman összedolgozzuk.
3. lépés
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és a kész tészta masszát egyenletesen elosztjuk benne.
180 C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
A mascarponét a pisztácia krémmel összekeverjük, és egy réteget kenünk a tálaló gyűrűvel kiszúrt tészta karikára.
5. lépés
Ezután a maradék mascarpone és pisztácia krém keverékéhez hozzáadjuk a megtisztított, és lehártyázott, felaprított pisztáciát, és óvatossan összekeverjük a felvert habtejszínnel.
6. lépés
Tálalógyűrű segítségével ráhalmozzuk a többi krémet.
Legalább 3 – 4 órára hűtőbe tesszük.
Közben a cukorból karamelldíszeket készítünk.