top of page

Pisztáciás brownie korong

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

20 perc sütés, 3-4 óra hűtés

Adag:

12 korong

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

A csokoládés íz és a pisztácia egy nyerő páros. Egy nagyon mutatós és kellemes ízharmónia jelenik meg az egyes korongokban.

Hozzávalók:

A korongokhoz:

  • 200 g étcsokoládé

  • 100 g vaj vagy margarin

  • 150 g darált dió

  • 5 db tojás

  • 50 g cukor

  • fél csomag sütőpor

  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 500 g mascarpone

  • 480 g pisztácia krém

  • 200 ml édesített habtejszín

  • 10 dkg pisztácia

Díszítéshez:

  • 5 dkg cukor

Elkészítés:

Pisztáciás brownie korong

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A csokit a vajjal vagy margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk.


2. lépés

A tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, sütőport, darált diót, kakaóport és a tojásokat.

Finoman összedolgozzuk.


3. lépés

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és a kész tészta masszát egyenletesen elosztjuk benne.

180 C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


4. lépés

A mascarponét a pisztácia krémmel összekeverjük, és egy réteget kenünk a tálaló gyűrűvel kiszúrt tészta karikára.


5. lépés

Ezután a maradék mascarpone és pisztácia krém keverékéhez hozzáadjuk a megtisztított, és lehártyázott, felaprított pisztáciát, és óvatossan összekeverjük a felvert habtejszínnel.


6. lépés

Tálalógyűrű segítségével ráhalmozzuk a többi krémet.

Legalább 3 – 4 órára hűtőbe tesszük.

Közben a cukorból karamelldíszeket készítünk.

bottom of page