top of page

Zabkorpás túrógombóc marcipános tejföllel

Előkészítés:

20 perc, 60 perc pihentetés

Főzési idő:

Adag:

18-20 gombóc

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Nagyon különleges lesz a cukrozott tejföl egy kis mandula aromával. Mintha marcipánnal tálalnád a gombócokat.
Gluténmentes és akár cukorbetegek is fogyaszthatják.
Kétségtelenül frissen az igazi.

Hozzávalók:

Gombóchoz:

  • 25 dkg tehéntúró

  • 6 dkg zabkorpa

  • 1 evőkanál cukor / ennek megfelelő mennyiségű édesítő

  • 2 db közepes méretű tojás

  • ½ mokkás kanál sütőpor

  • 1 csipet só


Morzsához:

  • 2 dkg zabkorpa

  • 1 evőkanál olaj


Marcipános tejföl öntethez:

  • 3 – 4 evőkanál tejföl

  • 1 teáskanál cukor / ennek megfelelő mennyiségű édesítő

  • 1 mokkáskanál mandula aroma

Elkészítés:

Zabkorpás túrógombóc marcipános tejföllel

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A túrót villával jól összetörjük, és a tojás sárgájával, zabkorpával, cukorral/édesítővel, sütőporral alaposan elkeverjük.


2. lépés

Lefedve hűvös helyen legalább 1 órán át pihentetjük, hogy a korpa megduzzadjon.


3. lépés

Ezután a tojás fehérjét, egy csipet sóval habbá verjük, majd határozott mozdulatokkal a masszába dolgozzuk. Vigyázzunk ne törjük össze a habot.


4. lépés

A túrós masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat gömbölyítünk


5. lépés

Forró vízben kifőzzük.

Vigyázz főzés közben jócskán megnőnek!

Ha már feljöttek a víz felszínére, 4-5 perc alatt elkészül.


6. lépés

Közben az olajon egy tapadásmentes edényben kissé megpirítjuk a maradék zabkorpát, öntünk rá 0,5 dl vizet, és azt utána elforraljuk.

A kész gombócokat leszűrjük, és megforgatjuk az előkészített morzsában.

bottom of page