Nagyon különleges lesz a cukrozott tejföl egy kis mandula aromával. Mintha marcipánnal tálalnád a gombócokat.
Gluténmentes és akár cukorbetegek is fogyaszthatják.
Kétségtelenül frissen az igazi.

Hozzávalók:
Gombóchoz:
25 dkg tehéntúró
6 dkg zabkorpa
1 evőkanál cukor / ennek megfelelő mennyiségű édesítő
2 db közepes méretű tojás
½ mokkás kanál sütőpor
1 csipet só
Morzsához:
2 dkg zabkorpa
1 evőkanál olaj
Marcipános tejföl öntethez:
3 – 4 evőkanál tejföl
1 teáskanál cukor / ennek megfelelő mennyiségű édesítő
1 mokkáskanál mandula aroma
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A túrót villával jól összetörjük, és a tojás sárgájával, zabkorpával, cukorral/édesítővel, sütőporral alaposan elkeverjük.
2. lépés
Lefedve hűvös helyen legalább 1 órán át pihentetjük, hogy a korpa megduzzadjon.
3. lépés
Ezután a tojás fehérjét, egy csipet sóval habbá verjük, majd határozott mozdulatokkal a masszába dolgozzuk. Vigyázzunk ne törjük össze a habot.
4. lépés
A túrós masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat gömbölyítünk
5. lépés
Forró vízben kifőzzük.
Vigyázz főzés közben jócskán megnőnek!
Ha már feljöttek a víz felszínére, 4-5 perc alatt elkészül.
6. lépés
Közben az olajon egy tapadásmentes edényben kissé megpirítjuk a maradék zabkorpát, öntünk rá 0,5 dl vizet, és azt utána elforraljuk.
A kész gombócokat leszűrjük, és megforgatjuk az előkészített morzsában.
