top of page

Almás sárgarépa krémleves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Nem gyakori sárgarépából krémlevest készíteni. De egy ilyen kombináció almával, mézzel kívánatossá teszi.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb sárgarépa

  • 2 db alma

  • 250 ml kókuszkrém / tejszín

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 evőkanál méz

  • ½ kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió

  • őrölt bors lehetőleg friss

  • 1 marék szeletelt mandula

Elkészítés

Almás sárgarépa krémleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A megtisztított sárgarépát felkockázzuk és az olajon, mézen enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.


2. lépés

Hozzátesszük a kockára vágott almát, és azzal tovább pároljuk.


3. lépés

Felöntjük 300 ml vízzel, sózzuk, összeforraljuk.


4. lépés

Rászórjuk az őrölt szerecsendiót, és hozzáöntjük a kókuszkrémet.


5. lépés

Elkeverjük, borsozzuk, és még egyszer összeforraljuk. Vigyázzunk, mert nagyon fröcsköl.


6. lépés

Tapadásmentes serpenyőben óvatosan megpirítjuk a mandula szeleteket, nagyon óvatosan rázogatva, nehogy összetörjön.

bottom of page