Nem gyakori sárgarépából krémlevest készíteni. De egy ilyen kombináció almával, mézzel kívánatossá teszi.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
4 db nagyobb sárgarépa
2 db alma
250 ml kókuszkrém / tejszín
1 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
½ kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
őrölt bors lehetőleg friss
1 marék szeletelt mandula
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A megtisztított sárgarépát felkockázzuk és az olajon, mézen enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
2. lépés
Hozzátesszük a kockára vágott almát, és azzal tovább pároljuk.
3. lépés
Felöntjük 300 ml vízzel, sózzuk, összeforraljuk.
4. lépés
Rászórjuk az őrölt szerecsendiót, és hozzáöntjük a kókuszkrémet.
5. lépés
Elkeverjük, borsozzuk, és még egyszer összeforraljuk. Vigyázzunk, mert nagyon fröcsköl.
6. lépés
Tapadásmentes serpenyőben óvatosan megpirítjuk a mandula szeleteket, nagyon óvatosan rázogatva, nehogy összetörjön.