top of page

Baltimori rák puffancs

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

10 perc

20 perc

20 db

Alapszint

A kis rák puffancsokat akár előételnek, vendégváró falatoknak vagy streetfoodnak is tökéletes.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 200 g Garnéla rák

  • 200 g Surimi rák rudak

  • 1 tojás

  • 2 apró krumpli

  • 3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 mokkáskanál só

  • ¼ mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítés

Baltimori rák puffancs

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.


2. lépés

A surimi rákrudakat kicsomagoljuk, és forró vízben puhára főzzük.


3. lépés

A garnéla rákokat is néhány percre forró vízbe tesszük.


4. lépés

Konyhai aprítógéppel pürésítjük mindkét féle rákot.

A főtt krumplit jó alaposan összetörjük és mikor a krumpli meghűlt hozzákeverjük a tojást, rákpürét, őrölt borsot és annyi zsemlemorzsát, hogy összefogja.


5. lépés

Az egészet jó alaposan összekeverjük, és kis pogácsákat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába forgatunk.


6. lépés

A kész kis pogácsákat forró olajban kisütjük.

bottom of page