A kis rák puffancsokat akár előételnek, vendégváró falatoknak vagy streetfoodnak is tökéletes.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.
Hozzávalók
200 g Garnéla rák
200 g Surimi rák rudak
1 tojás
2 apró krumpli
3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál só
¼ mokkáskanál őrölt fehér bors
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
2. lépés
A surimi rákrudakat kicsomagoljuk, és forró vízben puhára főzzük.
3. lépés
A garnéla rákokat is néhány percre forró vízbe tesszük.
4. lépés
Konyhai aprítógéppel pürésítjük mindkét féle rákot.
A főtt krumplit jó alaposan összetörjük és mikor a krumpli meghűlt hozzákeverjük a tojást, rákpürét, őrölt borsot és annyi zsemlemorzsát, hogy összefogja.
5. lépés
Az egészet jó alaposan összekeverjük, és kis pogácsákat formálunk belőle, amit zsemlemorzsába forgatunk.
6. lépés
A kész kis pogácsákat forró olajban kisütjük.
