top of page

Barna sörös hagymaleves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

5 perc

30 perc

4 adag

Alapszint

A megszokott frencia hagymaleveshez képest nagyon más karaktere van a barna sör és a tejszín révén. A megszokott sajtos pirítos nagyon jól illik hozzá.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 4 db nagy fej vöröshagyma

  • 2 db lilahagyma

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 250 ml főzőtejszín

  • 0,5 dl olaj

  • 0,5 l barna sör

  • 0,5 l alap lé

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál kakukkfű

  • őrölt bors lehetőleg friss

Elkészítés

Barna sörös hagymaleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A megtisztított hagymákat félbevágva kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.


2. lépés

Az apróra darabolt fokhagymát az olajon megpirítjuk.

Ne használjunk fokhagymanyomót, mert így jobban kiadja az aromáját.


3. lépés

Rátesszük a vékony csíkokra vágott hagymákat és jó alaposan lepirítjuk, míg szép barna színű lesz. Ez kb. 15 percet jelent.


4. lépés

Ráöntjük a barna sört.

Hozzáadjuk a fűszereket, sót, őrölt borsot, kakukkfüvet, és jó alaposan megpároljuk kb. 8-10 percig.


5. lépés

Felöntjük az alap lével, és azzal is összeforraljuk.


6. lépés

Hozzákeverjük a tejszínt, és nagyon óvatosan összemelegítjük.

Ne engedjük felforrni, mert a tejszín ki fog csapódni.

A tálaláshoz grillezzük meg a sajttal megszórt kenyeret.

bottom of page