A megszokott frencia hagymaleveshez képest nagyon más karaktere van a barna sör és a tejszín révén. A megszokott sajtos pirítos nagyon jól illik hozzá.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
4 db nagy fej vöröshagyma
2 db lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
250 ml főzőtejszín
0,5 dl olaj
0,5 l barna sör
0,5 l alap lé
1 kávéskanál só
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt bors lehetőleg friss
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A megtisztított hagymákat félbevágva kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
2. lépés
Az apróra darabolt fokhagymát az olajon megpirítjuk.
Ne használjunk fokhagymanyomót, mert így jobban kiadja az aromáját.
3. lépés
Rátesszük a vékony csíkokra vágott hagymákat és jó alaposan lepirítjuk, míg szép barna színű lesz. Ez kb. 15 percet jelent.
4. lépés
Ráöntjük a barna sört.
Hozzáadjuk a fűszereket, sót, őrölt borsot, kakukkfüvet, és jó alaposan megpároljuk kb. 8-10 percig.
5. lépés
Felöntjük az alap lével, és azzal is összeforraljuk.
6. lépés
Hozzákeverjük a tejszínt, és nagyon óvatosan összemelegítjük.
Ne engedjük felforrni, mert a tejszín ki fog csapódni.
A tálaláshoz grillezzük meg a sajttal megszórt kenyeret.