top of page

Csirkés bulgur piláf

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

15 perc

35 perc

4 adag

Alapszint

Csak egy nagy serpenyő, amibe lépésről lépésre kerülnek be az alapanyagok. A gránátalmát ha lehet, ne hagyd ki. A roppanóssága és a friss savassága teszi teljessé.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé 

  • 30 dkg bulgur

  • 1 liter csirke alap lé

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db gránátalma

  • 1 zöld kaliforniai paprika

  • 1 db sárga kaliforniai

  • 1 db vöröshagyma

  • 4 – 5 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál koriandermag (őrölve)

  • 1 késhegynyi fahéj (őrölve)

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 1 kávéskanál só

  • sáfrány

  • 1 késhegynyi őrölt chili paprika 

Elkészítés

Csirkés bulgur piláf

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon elkezdjük megpárolni, majd hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát.


2. lépés

Rárakjuk a szintén kockára vágott csirkemellet és megvárjuk, míg kifehéredik.

Rászórjuk az őrölt koriandert, sót, borsot, fahéjat, és az őrölt chili paprikát.


3. lépés

Megpucoljuk és felaprítjuk a sárgarépát, és azt is a csirkére tesszük, kicsit fedő alatt pároljuk.

Közben felkockázzuk a kaliforniai paprikákat és azt is hozzá tesszük.


4. lépés

Rászórjuk a bulgurt, a sáfrányt és összekeverjük, felöntjük az alaplé felével.


5. lépés

Fedő alatt 20 percig pároljuk, közben az alaplét apránként adagoljuk hozzá, ahogy az folyamatosan felszívódik. Ha egy kicsit lesül, még gazdagabb ízekkel találkozol majd.


6. lépés

A gránátalmát felvágjuk, óvatosan eltávolítjuk a hártyákat, és kiszedjük a húsos magokat, rászórjuk a közben készre főtt ételünkre.

bottom of page