A gyors vacsorák egyik eszköze mostanában az Air-fryer. Míg sül, addig a köret is elkészül. Ami a zeller hozzáadásával nagyon kellemes ízkombináció.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
1 egész csirkemell kicsontozva
50 dkg gomba
20 dkg bacon
10 dkg trappista sajt
250 ml főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
1 közepes zeller gumó
4 db nagy burgonya
10 dkg vaj / margarin
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A csirkemellet hosszában félbevágjuk, és klopfolóval szép egyenletes szeletet képezünk.
Sózzuk, borsozzuk, és kicsit félre rakjuk.
2. lépés
A bacont apró kockára vágjuk, és lepirítjuk, majd lecsepegtetjük, és félre tesszük.
A bacon zsírjában lepirítjuk a kockára vágott hagymát, és a felszeletelt gombát, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a zúzott fokhagymát.
3. lépés
A sajtból hasábokat vágunk.
Egy szelet húsra, rátesszük a sajt darabot, egy kanálnyi pirított gombát, és pirított bacont.
4. lépés
Óvatosan feltekerjük, majd cérnával jól összekötjük, hogy a húst jól összefogja, és a töltelék bent maradjon.
Air-fryerben zsiradék nélkül megsütjük, először 150 C-on 15 perc félidőben megfordítva, majd 180 C-on 7 perc.
5. lépés
Közben a zellert, és a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és a sós vízben puhára főzzük.
Mikor megfőtt leszűrjük, és a margarinnal együtt jó alaposan összetörjük, összekeverjük.
6. lépés
A kimaradt gombát a tejszínnel összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük, és a végén a hús kisült levét is hozzáforraljuk.