A nyári meleg napokon jól esik egy savanykás, hideg üdítő leves, és nem másból, mint a házi kovászos uborkából.
A főbb elemek az egészségre jó hatással bíró fermentált alapanyagok.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.
Hozzávalók
30 dkg kovászos uborka
4 dl kovászos uborka leve
6 dl joghurt
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál olíva olaj1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
½ mokkáskanál őrölt fehér bors
½ mokkáskanál pirospaprika
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és konyhai aprítóban pürésítjük.
Egy evőkanál olajon kicsit megfuttatjuk, megszórjuk
2. lépés
Hozzáöntjük a hideg kovászos uborka levét, és a joghurtot, alaposan elkeverjük.
3. lépés
A kovászos uborkát konyhai aprítóval finomra aprítjuk, de azért maradjon darabos, és hozzákeverjük a leves alaphoz.
4. lépés
A felaprított kaprot most hozzátesszük. Igény esetén édesíthetjük cukorral és tovább ízesíthetjük borssal.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól megüljön és összeérjenek az ízek.
