top of page

Kovászos uborka leves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

A nyári meleg napokon jól esik egy savanykás, hideg üdítő leves, és nem másból, mint a házi kovászos uborkából.

A főbb elemek az egészségre jó hatással bíró fermentált alapanyagok.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 30 dkg kovászos uborka

  • 4 dl kovászos uborka leve

  • 6 dl joghurt

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor kapor

  • 1 evőkanál olíva olaj1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál cukor

  • ½ mokkáskanál őrölt fehér bors

  • ½ mokkáskanál pirospaprika

Elkészítés

Kovászos uborka leves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és konyhai aprítóban pürésítjük.

Egy evőkanál olajon kicsit megfuttatjuk, megszórjuk


2. lépés

Hozzáöntjük a hideg kovászos uborka levét, és a joghurtot, alaposan elkeverjük.


3. lépés

A kovászos uborkát konyhai aprítóval finomra aprítjuk, de azért maradjon darabos, és hozzákeverjük a leves alaphoz.


4. lépés

A felaprított kaprot most hozzátesszük. Igény esetén édesíthetjük cukorral és tovább  ízesíthetjük borssal.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól megüljön és összeérjenek az ízek.

bottom of page