top of page

Rák curry mártásban

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

5 perc

20 perc

4 adag

Alapszint

Miközben elkészülsz a mártással, azalatt kifőzheted a tésztát, és még ennél is rövidebb idő alatt elkészülsz.
Akár máshoz is készíthetsz ilyen mártást vagy akár csak magában.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 450 g koktél rák

  • 1 doboz hámozott paradicsom

  • 250 ml kókuszkrém

  • 1 nagy fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 3 evőkanál curry por

  • 3 db babérlevél

  • 3 – 4 db fahéj

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

Rák curry mártásban

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát, és a fokhagymát apróra vágjuk, és olajon lassan pároljuk, apránként hozzáadva vizet.


2. lépés

Beletesszük a fűszereket, és egy kis vízzel tovább pároljuk.


3. lépés

Botmixer segítségével pürésítjük a paradicsomot, amit azután hozzáforralunk.


4. lépés

Hozzákeverjük a kókuszkrémet, és összeforraljuk.


5. lépés

Közben forró sós vízben átforraljuk a rákot.


6. lépés

Leszűrjük és a szószhoz keverjük. Néhány perc alatt összeforraljuk.

bottom of page