A szűzérme és a spárga nagyon illik egymáshoz. A póréhagymás szósz pedig hozza a krémességet.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
20 dkg zöld spárga
20 dkg szűzpecsenye
½ póréhagyma
15 dkg vaj
2 tojássárgája
3 evőkanál fehérbor ecet
1 kávéskanál só
½ kávéskanál fehérbors
1 kávéskanál színes bors frissen őrölve
1 kávéskanál tárkony
1 kávéskanál kakukkfű
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A spárga alsó végét letörjük, ahol már pattan, és kb. 2 cm nagyságúra daraboljuk.
Enyhén sós vízben 4 – 5 percig főzzük.
2. lépés
Majd jeges vízbe tesszük, hogy roppanós maradjon.
3. lépés
A póréhagymát felkarikázzuk, és 5 dkg vajon elkezdjük megpárolni, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Hozzáöntjük a fehérbor ecetet, mozsárban összezúzott tárkonyt, kakukkfüvet, és 5 – 6 percig pároljuk. A spárga főző levéből apránként adunk hozzá.
4. lépés
A tojássárgáját vízfürdő felett, az olvasztott vajjal, folyamatos keverés mellett, kicsi sóval, és fehérborssal, addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ne hevítsd túl a vizet, mert akkor a tojás kicsapódik.
5. lépés
A szűzérmét felcsíkozzuk, és forró serpenyőben, olvasztott vajon megpirítjuk, megszórjuk a színes borssal.
6. lépés
Hozzákeverjük a besűrített mártást a megpárolódott hagymához.
A lecsepegtetett spárgát és az elkészült húst is a hagymás szószba keverjük, és a kifőtt tésztára halmozzuk.