top of page

Spárga szűzérme csíkokkal papardelle-vel

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

40 perc

4 adag

Alapszint

A szűzérme és a spárga nagyon illik egymáshoz. A póréhagymás szósz pedig hozza a krémességet.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 20 dkg zöld spárga

  • 20 dkg szűzpecsenye

  • ½  póréhagyma

  • 15 dkg vaj

  • 2 tojássárgája

  • 3 evőkanál fehérbor ecet

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál fehérbors

  • 1 kávéskanál színes bors frissen őrölve

  • 1 kávéskanál tárkony

  • 1 kávéskanál kakukkfű

Elkészítés

Spárga szűzérme csíkokkal papardelle-vel

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A spárga alsó végét letörjük, ahol már pattan, és kb. 2 cm nagyságúra daraboljuk.

Enyhén sós vízben 4 – 5 percig főzzük.


2. lépés

Majd jeges vízbe tesszük, hogy roppanós maradjon.


3. lépés

A póréhagymát felkarikázzuk, és 5 dkg vajon elkezdjük megpárolni, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

Hozzáöntjük a fehérbor ecetet, mozsárban összezúzott tárkonyt, kakukkfüvet, és 5 – 6 percig pároljuk. A spárga főző levéből apránként adunk hozzá.


4. lépés

A tojássárgáját vízfürdő felett, az olvasztott vajjal, folyamatos keverés mellett, kicsi sóval, és fehérborssal, addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ne hevítsd túl a vizet, mert akkor a tojás kicsapódik.


5. lépés

A szűzérmét felcsíkozzuk, és forró serpenyőben, olvasztott vajon megpirítjuk, megszórjuk a színes borssal.


6. lépés

Hozzákeverjük a besűrített mártást a megpárolódott hagymához.

A lecsepegtetett spárgát és az elkészült húst is a hagymás szószba keverjük, és a kifőtt tésztára halmozzuk.

bottom of page